Sunday , February 5 2023

ATENTAT în Franţa: O persoană a fost DECAPITATĂ. Mai mulţi oameni sunt răniţi

isere1

O explozie puternică a avut loc, vineri, în Franţa, într-o uzină de gaz din localitatea Isere. Poliţiştii francezi au găsit cadavrul unei persoane decapitate şi mai mulţi oameni răniţi. Potrivit primelor informaţii, un bărbat având asupra lui un steag cu însemnele Atatului Islamic a intrat cu maşina în mai multe butelii de gaz.
Capul bărbatului decapitat era acoperit cu inscripţii în limba arabă. Se pare că este vorba de doi atacatori care au intrat cu maşina în mai multe butelii de gaz, unul dintre ei fiind arestat, potrivit Associated Press.
Atacatorul ar fi un bărbat de circa 30 de ani, cunoscut de serviciile de informaţii franceze, potrivit LeFigaro. 40 de angajaţi ai uzinei au fost evacuaţi.
Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, se îndreaptă spre locul în care a avut loc atentatul, potrivit Reuters. Atacatorul a fost arestat, relatează AFP, care citează surse judiciare.
Un bărbat a intrat, vineri, în uzina de gaz “Air Products” din Saint-Quentin-Fallavier, în departamentul Isere, Franţa, având asupra lui un steag cu însemnele Islamului. Acesta a intrat cu maşina în mai multe butelii de gaz.
Bărbatul şi-a dezvăluit apartenenţa la o organizaţie a Statului Islamic.
Corpul unei persoane decapitate a fost găsit în apropierea uzinei, potrivit unor surse citate de AFP, dar nu este vorba de un angajat al societatii. Alte două persoane sunt rănite uşor.
 
 

Vezi si

Circulația este oprită sau restricționată pe mai multe drumuri naționale din cauza vremii

Duminică dimineață erau semnalate precipitații sub formă de ninsoare pe raza județelor Alba, Bacău, Buzău, …