Sunday , July 3 2022

Atacuri cibernetice în România. Site-urile Guvernului, Armatei, Poliţiei de Frontieră şi al CFR Călători au picat

Mai multe site-uri ale instituțiilor publice din țara noastră au fost atacate cibernetic. Din primele informații, se pare că ar fi vorba despre site-ul gov.ro, site-ul oficial al Guvernului României, dar și mapn.ro, site-ul oficial al Ministerului Apărării. Totodată au fost atacate și site-ul Poliției de Frontieră și site-ul oficial CFR Călători.

Conform Antena 3, toate acestea au fost afectate de o serie de atacuri cibernetice de tip DDoS. Între timp, site-ul gov.ro este din nou funcțional.

Specialiștii de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează în aceste momente cu experții instituțiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor.

”Astăzi dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro și politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro și a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (Distributed Denial Of Service). Specialiștii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții instituțiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor. Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut”, informează autoritățile.

Vezi si

Atenționare de călătorie în Bulgaria – noi prevederi legale privind achiziționarea taxelor de drum

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în …