Wednesday , February 1 2023

Atacatorul din Berlin este un refugiat sosit in februarie in Germania

Autoritatile germane au inceput, marti dimineata, sa schiteze un portret al suspectului arestat in cazul atentatului de luni seara, de la Targul de Craciun din Berlin.
berlin1

Conform unui raport citat de Die Welt si preluat de Washington Times, suspectul este un refugiat pakistanez de abia sosit anul acesta in Germania.
Alte surse media locale sustin ca este vorba despre un refugiat, desi incertitudinea persista de unde anume era exact. Berliner Zeitung scrie de exemplu ca este afgan, iar Der Tagesspiegel a transmis ca atacatorul este fie pakistanez, fie afgan.
Die Welt a specificat insa ca autoritatile stiu data la care suspectul a ajuns in Germania – 16 februarie 2016.
Amintim ca un camion a intrat, luni seara, in multimea de oameni aflata la Targul de Craciun din Berlin. 12 persoane au fost ucise si alte 48 ranite.
Potrivit unor mesaje postate pe conturi ale jihadistilor de pe retelele sociale, Statul Islamic a revendicat atacul. Informatia nu a fost insa confirmata de autoritati.
Politistii l-au arestat pe soferul camionului, care fugise de la fata locului.
Camionul care a intrat in multime apartine unei companii poloneze inregistrate la Gdansk. Proprietarul companiei, identificat drept Ariel Z, a spus ca soferul, care este varul sau, urma sa mearga la Berlin cu camionul si sa petreaca noaptea in oras. Ariel Z a adaugat ca isi cunoaste foarte bine varul si ca nu ar fi fost capabil sa comita un astfel de atac.
Totodata, politistii cred ca este posibil ca masina sa fi fost furata.
ziare.com

Vezi si

Decizia Curţii de Apel Bucureşti: Frații Tate rămân în arest preventiv

Fraţii Tate rămân în arest preventiv, potrivit deciziei de miercuri a Curții de Apel București. …