Atacatorul din Bavaria era simpatizant ISIS. Măsuri de securitate în aeroporturi

reportersite
25 iulie 2016, 19:00

ansbach5Refugiatul care s-a aruncat în aer aseară la Ansbach, în apropiere de Nurenberg jurase credinţă organizaţiei teroriste Stat Islamic. Poliţiştii au găsit mesajul în telefonul sirianului care avea acasă componente pentru fabricarea bombelor. La scurt timp după declarațiile ministrului de Interne din landul Bavaria, organizația teroristă ISIS a revendicat atacul de duminică seara.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de duminică noaptea, de la Ansbach, la scurt timp după ce ministrul de Interne din landul Bavaria a anunţat că pe telefonul mobil al autorului a fost găsită o înregistrare video în care acesta jura credinţă ISIS, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Douăsprezece persoane, dintre care patru grav, au fost rănite în atacul cu un dispozitiv explozibil de duminică din apropierea locului unde se desfășura un festival de muzică la Ansbach, în sudul Germaniei, a anunțat luni Carda Seidel, primarul orașului unde s-a produs incidentul în care și-a pierdut viața autorul faptei.

Bărbatul care s-a detonat duminică seara este un sirian în vârstă de 27 de ani căruia i-a fost refuzată cererea de azil şi care a recurs la acest gest deoarece nu a fost lăsat să participe la un festival de muzică în aer liber, în oraşul Ansbach, a anunţat luni dimineaţa ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann.

Cererea de azil a bărbatului a fost respinsă în urmă cu un an, a precizat ministrul. Însă bărbatului i s-a permis să rămână în Germania din cauza situaţiei din Siria.

Este al patrulea incident violent care se petrece în Germania în decurs de o săptămână și intevine în condițiile în care populația este încă sub șocul atacului de la Munchen, de vineri, când un tânăr de 18 ani de origine iraniană a deschis focul și a ucis nouă oameni.

Autoritățile din Germania urmăresc cel puţin 410 suspecţi de terorism ascunşi printre refugiaţii veniţi în ultimii ani. Numărul este în creştere faţă de mijlocul lunii mai, iar în 60 de cazuri au şi început investigaţiile.

Din cauza atentatului de la Ansbach, ministrul de Interne a trimis mai multe forţe de ordine la aeroporturi, în gări şi la punctele de trecere a frontierei.