Thursday , June 13 2024

Atac la Ambasada Israelului din București. Un sirian a aruncat un cocktail Molotov la intrarea în clădire

Un bărbat cu cetățenie siriană a aruncat, luni, cu un cocktail Molotov la intrarea în ambasada Israelului din București, amenințând că își va da foc. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a mers la sediul ambasadei înarmat cu o sticlă incendiară pe care a aruncat-o în ușa clădirii.

„În legătură cu incidentul petrecut la Ambasada Israelului, precizăm că un cetățean aflat în proximitatea Ambasadei a încercat să dea foc ușii de la intrare amenințând că se va autoincendia. Dispozitivul antitero l-a imobilizat si l-a predat Poliției, care a preluat cazul”, a precizat SRI.

Poliția a anunțat oficial că este vorba despre un cetățean străin, în vârstă de 34 de ani și că a ars doar un afiș de pe ușa sediului ambasadei.

Comunicatul Poliției Capitalei:

„Astăzi, 3 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 14 Poliție au fost sesizați, de către Serviciul Român de Informații, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetățean străin.

Anterior sosirii polițiștilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații.

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații, care asigurau securitatea instituției, au procedat la stingerea incendiului, fiind provocate distrugeri la un afiș de pe ușa, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură.

La acest moment, activitățile sunt în desfășuare.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 14 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.”

 

Vezi si

Clopotele tuturor bisericilor vor fi trase azi în semn de veșnică pomenire a eroilor români, la praznicul Înălțării Domnului

Clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase, joi, la ora 12,00, în semn de veșnică pomenire, …