Thursday , September 29 2022

Atac cu bomba pe Insula Lesbos: A fost vizat un fost ministru grec

lesbos

Un dispozitiv exploziv improvizat a incendiat vineri dimineata biroul unui fost ministru grec al Justitiei, pe Insula Lesbos, provocand pagube dar nu si victime, anunta politia.
Fortele de ordine au anuntat ca dispozitivul improvizat, din canistre de gaz, a fost detonat in fata biroului politic al lui Haralambos Athanasiou, un fost adjunct al ministrului de Interne si apoi ministru al Justitiei in Guvernul lui Antonis Samaras, incepand din ianuarie 2012 si pana in ianuarie 2015.
Nimeni nu a revendicat atacul.
“Politia crede ca atacul este foarte probabil legat de criza migrantilor, care tulbura insula”, a declarat sub protectia anonimatului un oficial din cadrul politiei, citat de Reuters.
Sute de mii de refugiati, in principal sirieni, au traversat anul acesta marea din Turcia pe insulele din estul Greciei, la bordul unor ambarcatiuni supraaglomerate, fragile.
Cei mai multi sosesc pe insulele Lesbos si Kos, situate la doar cateva mile marine de coastele Turciei, dupa care se indreapta catre partea continentala a Greciei, iar de aici, prin Balcani, catre Europa occidentala.
ziare.com

Vezi si

Ministrul Mediului susține intervenția Guvernului pe piața lemnului: “Piața liberă poate duce prețul la 800 lei/mc”

Piața liberă poate să ducă prețul lemnului inclusiv la 800 de lei pe metru cub …