Sunday , December 4 2022

Update: Atac armat intr-un aeroport din Florida: 5 oameni ucisi

florida


UPDATE: Au fost scene de teroare pe aeroportul Fort Lauderdale, din Florida. Un bărbat a împuşcat mortal cinci oameni şi a rănit alţi opt, după ce a deschis focul, în terminalul „Sosiri”.
Agresorul, identificat drept un bărbat de origine hispanică, în vârstă de 26 de ani şi cu pregătire militară, venea din Alaska. Avea arma în bagajul de cală şi o transporta legal.
Martorii povestesc că ar fi avut o altercaţie cu cineva în avion, iar la sosire, a mers ţintă la bagaj, a scos un pistol şi a început să tragă. Focurile de armă au stârnit panică generală pe aeroport. Oamenii au fugit în toate direcţiile şi, în cele din urmă, s-au refugiat pe pistă.
Oamenii aşteptau liniştiţi să-şi ia bagajele când s-a dezlănţuit haosul.
„Am auzit focuri de armă. Oamenii au început să fugă, iar noi ne-am ascuns”, a povestit un martor ocular.
Fără să ştie cine şi de unde trage, unii pasageri şi-au desfăcut bagaje şi şi-au făcut scut din valize.
„Îl avem pe atacator în arest, nu a fost rănit, niciun ofiţer nu a tras vreun foc, suspectul este intervievat de agenţi FBI şi detectivii biroului şerifului”, a declarat șeriful Scott Israel.
Stire initiala: Un atac armat a avut loc pe aeroportul international Lauderdale-Hollywood din statul american Florida, situat la aproximativ 34 de kilometri de Miami.
Autoritatile au anuntat ca trei persoane au fost ucise, iar alte noua au fost impuscate in al doilea terminal de un atacator inarmat, care este deja in custodia Politiei locale, transmite Reuters. Trei dintre cei raniti sunt in stare critica.
Fortele de securitate i-au incolonat pe pasageri in mai multe zone ale aeroportului, inclusiv sub aripile avioanelor care se pregateau de decolare inainte de atac. Momentan, autoritatile cred ca este vorba de un singur atacator inarmat.
Se pare ca primele focuri de arma s-au auzit in partea inferioara a aeroportului Lauderdale. In incinta aeroportului era si fostul purtator de cuvant al presedintelui George W. Bush, Ari Fleischer.
“Sunt la aeroportul din Fort Lauderdale. Au fost trase focuri de arma. Toata lumea fuge”, a postat Fleischer intr-un scurt mesaj pe Twitter. Starea acestuia nu este momentan cunoscuta.
Dupa atac, mai multe ambulante au intervenit in apropierea terminalului 2.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …