Friday , February 3 2023

Atac armat la Parlamentul iranian, un om s-a detonat la mausoleul lui Khomeini. Cel puțin un mort

Un atac multiplu a avut loc miercuri dimineață în Teheran. Cel puțin un om a fost ucis de atacatori înarmați la Parlamentul iranian și mai mulți au fost răniți la mausoleul dedicat ayatollahului Khomeini, unde un atacator s-a detonat. Un alt atac ar fi avut loc la o stație de metrou.
iran atac

Trei persoane înarmate au intrat în clădirea parlamentului iranian și au început să tragă la întâmplare. Cel puțin un gardian al instituției a fost ucis, iar alte persoane au fost rănite, anunță presa de stat iraniană, citată de Reuters.
Doi atacatori erau înarmați cu arme AK-47, iar al treilea avea un pistol Colt, a precizat agenția de presă ISNA. Un atacator ar fi fost blocat în clădire de gardieni.
O fotografie publicată de presa locală surprinde unul dintre atacatori, la o fereastră a clădirii parlamentului.
Un alt atac a avut loc la mausoleul dedicat ayatollahului Khomeini. Trei atacatori au rănit mai multe persoane la mausoleul aflat în sudul capitalei iraniene. Potrivit unor informații, unul dintre atacatori s-ar fi detonat.
Un al treilea atac ar fi avut loc la stația de metrou Imam Khomeini, porivit presei locale, citate de Times of India.
Forțele de securitate iraniene au fost dispuse în mai multe zone ale orașului. Clădirea președinției a fost închisă.
 

Vezi si

Trei români morți și mai mulți răniți după ce un autocar s-a răsturnat pe o autostradă din Slovenia. Autocarul, înmatriculat în România, se îndrepta spre Italia

Trei români au murit în urma unui accident de autocar produs vineri în Slovenia, iar …