Sunday , February 5 2023

UPDATE: Atac armat la Moscova: Un barbat cu mitraliera a deschis focul langa sediul FSB. Cel putin un mort si cinci raniti

UPDATE: Un agent FSB a fost ucis, iar alţi doi sunt în stare gravă în urma atacului armat produs joi după-amiază în centrul Moscovei, anunţă Serviciul Federal de Securitate din Rusia, citat de agenţia de presă Interfax.

“Un agent FSB a fost ucis în schimbul de focuri produs în zona Lubianska din Moscova”, a transmis FSB. ;inistrul rus al sănătăţii a anunţat, potrivit Interfax, că cinci persoane au primit tratamente pentru răni suferite în urma acestui incident. Sediul FSB se află la circa 5 minute de mers pe jos de Kremlin, unde preşedintele Vladimir Putin susţinea un discurs.

Potrivit autorităţilor ruse, atacul a fost comis de un singur individ, care a fost eliminat fără a pătrunde în sediul FSB.

Alte cinci persoane, inclusiv doi agenţi FSB, au fost rănite în atac. Starea celor doi agenţi FSB este critică, a comunicat Ministerul rus al Sănătăţii.

Stire initiala: Cel putin trei persoane au murit in urma unui incident armat produs joi dupa-amiaza in apropierea sediului Serviciului Federal de Securitate (FSB), in centrul Moscovei.

Un barbat inarmat cu mitraliere Kalasnikov sau Saiga a deschis focul in apropierea sediului FSB, in zona Bolsaia Lubianka din Moscova, informeaza agentia de presa Sputnik si cotidianul Izvestia.

Agenti ai serviciilor de securitate ruse au ripostat la atac.

Schimburile de focuri au fost precedate de o explozie, au declarat martori citati de agentia Sputnik.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de interventie, trei persoane au murit in schimburile de focuri.

FSB a anuntat ulterior ca presupusul autor al atacului armat din centrul Moscovei a fost eliminat.

“Un individ inarmat a deschis focul pe strada Bolsaia Lubianka. Mai multe persoane au fost ranite. Atacatorul a fost eliminat, urmeaza sa ii stabilim identitatea”, a transmis FSB.

La fata locului au fost mobilizati sute de agenti ai serviciilor de securitate ruse, inclusiv membri ai Centrului pentru Operatiuni Speciale si ai Unitatii Speciale de Reactie Rapida.

ziare.com

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …