Monday , September 26 2022

Atac armat la Ierusalim, in timpul vizitei lui Iohannis: Trei victime

ierusalim

Un atacator a fost impuscat marti de fortele de ordine, in Ierusalim, dupa ce acesta a deschis focul si a ranit doua persoane.
Haaretz scrie ca atacul a avut loc in apropiere de Centrul Vechi din Ierusalim.
Doi israelieni au fost raniti, dintre care unul foarte grav, in incidentul de marti dupa-amiaza, potrivit echipelor medicale de urgenta.
Politia din Ierusalim a transmis ca un atacator a deschis focul in directia politistilor, pe strada Salah e Din. Dupa ce un politist a fost ranit, agenti ai politiei de frontiera au plecat in urmarirea atacatorului, care a deschis din nou focul si a ranit un alt politist.
Trupele israeliene au ripostat si au reusit sa-l doboare pe atacator. La scurt timp, atacatorul a murit in urma ranilor suferite.
Alte surse indica faptul ca incidentul a avut loc la Poarta Damascului, intrarea in Centrul Vechi din Ierusalim.
Cei doi raniti, un barbat de 49 de ani aflat in stare critica, si unul de 31, aflat in stare stabila, au fost transportati la spitalul Hadassah.
Klaus Iohannis se afla in aceste zile intr-o vizita de stat in Israel. Miercuri, seful statului va merge la Zidul Plangerii, iar joi in Palestina, urmand a se intalni cu presedintele Mahmoud Abbas. Delegatia oficiala care il insoteste pe presedintele Iohannis isi incheiase programul pentru ziua de marti. Delegatia de presa a fost informata sa nu paraseasca hotelul in care sunt cazati jurnalistii, transmite corespondentul Ziare.com.
Incidentul a avut loc si cu o zi inainte de vizita vicepresedintelui american Joe Biden la Ierusalim.

Vezi si

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele din România

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele …