Saturday , November 26 2022

Atac armat in trenul Amsterdam – Paris. Trei pasageri raniti

raniti tren

Trei persoane au fost ranite vineri de un individ inarmat intr-un tren ce circula intre Amsterdam si Paris, dar atacatorul a fost in cele din urma imobilizat de pasageri si predat politiei.
Incidentul a survenit la putin timp dupa ora 16:00 GMT, transmite AFP citand caile ferate franceze.
Sursa citata nu a precizat deocamdata in ce stare se afla persoanele ranite, dar a mentionat ca acestea au fost atinse de gloante, iar atacatorul avea asupra sa arme albe si o arma de foc.
Individul care a atacat pasagerii a rănit grav pe doi dintre pasageri, iar cel de-al treilea a suferit răni uşoare, acesta fiind actorul francez, Jean-Hugues Anglade. Cei doi răniţi grav sunt de naţionalităţi britanică şi americană.
Atacatorul a deschis focul şi apoi s-a dus la toaletă ca să îşi reîncarce arma, scrie presa franceză. Acela a fost momentul când pasagerii l-au prins şi l-au predat poliţiştilor. Potrivit postului BFMTV, unii dintre pasageri au sărit din tren în timpul mersului după ce au auzit împuşcăturile.
Nu se ştie deocamdată care a fost motivul atacului. Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, s-a dus la locul incidentului, vineri seara.
Respectivul tren apartine companiei Thalys, o filiala a SNCF, Societatea Nationala a Cailor Ferate franceze. Thalys a anuntat pe Twitter ca serviciile de urgenta s-au deplasat la locul unde este oprit trenul, iar situatia se afla sub control si pasagerii sunt in siguranta.

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …