Thursday , May 30 2024

UPDATE: Atac armat în Paris. 18 oameni luati ostatici. Atacatorii au fugit

primark ostatici


UPDATE: Autoritatile franceze cauta, luni, trei persoane inarmate care au luat ostatici 18 angajati ai unui centru comercial aflat in nord-vestul Parisului, fara insa a se inregistra vreo victima.
Angajatii centrului comercial Qwartz, din Villeneuve-la-Garenne, au fost luati ostatici in magazinul Primark, pentru mai multe ore, incepand cu ora locala 06:30 (ora 07:30, ora Romaniei – n.red.), aminteste Le Monde.
In urma interventiei fortelor speciale, sosite la fata locului, cei 18 angajati au fost eliberati, insa cei trei atacatori au fugit si sunt cautati de autoritati. Nu s-a inregistrat niciun ranit dupa incidentul de luni dimineata.
Potrivit surselor din politie, atacatorii au intrat in centrul comercial, de dimineata, iar un angajat a trimis in jurul orei 07:00 un SMS in care spune ca sunt luati ostatici de doi barbati inarmati.
Ulterior, ostaticii s-au adunat intr-o cantina a centrului comercial, fiind eliberati in jurul orei locale 10:30 (ora 11:30, ora Romaniei – n.red.). Circulatia in zona a fost oprita, iar celelalte magazine au ramas inchise.
Le Point noteaza ca printre cei trei atacatori ar fi fost recunoscut si un angajat al centrului comercial. Cei care au fost luati ostatici au spus ca atacatorii purtau cagule pe fete.
Totodata, un angajat al magazinului Carrefour, aflat in acelasi centru, a precizat ca, in jurul orei 07:45 (ora 08:45, ora Romaniei – n.red.), toata cladirea a fost evacuata.
Stirea initiala: Atac armat în Paris. Indivizi înarmați au luat 18 ostatici într-un centru comercial din vestul Parisului.
18 persoane sunt ținute ostatice de către indivizi înarmați într-un centru comercial din Villeneuve-la-Garenne, din vestul Parisului, informează luni Le Figaro, care citează surse din poliție.
În jurul orei locale 6:30, doi sau trei indivizi înarmați au pătruns în magazinul Primark (un magazin irlandez de confecții) din Villeneuve-la-Garenne. Se pare că este vorba despre o tentativă de jaf armat.
La fața locului au fost trimiși polițiști ai unității de elită Raid.
 
 
 

Vezi si

Ministerul Educației majorează sumele asistenților de la examenele naționale, definitivat și titularizare

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi …