Saturday , April 20 2024

Asasin profesionist, contractat sa o ucida pe fiica lui Lavrov

Serviciile speciale ruse au început căutarea persoanei care i-a trimis o comandă pe e-mail cunoscutului ucigaş plătit Aleksei Şerstobitov – care în prezent ispăşeşte o pedeapsă într-o închisoare cu regim sever din Rusia – pentru asasinarea fiicei ministrului rus de externe Serghei Lavrov şi a soţului ei, relatează portalul newsru.com.

Serghei Lavrov. ministrul de Externe rus
Serghei Lavrov. ministrul de Externe rus
Autorul mesajului promitea o recompensă de 500 milioane de dolari pentru uciderea Ekaterinei Vinokurova şi a soţului ei, precizează, la rândul său, publicaţia online Gazeta.ru.
Serviciile secrete înţeleg ‘absurditatea’ acestei ‘comenzi’, a indicat o sursă din cadrul forţelor de ordine ruse, adăugând că, atunci când sunt vizaţi înalţi oficiali, informaţia este verificată indiferent dacă pare sau nu realistă.
Ofiţerul în rezervă FSB (Serviciul de Securitate al Rusiei) Aleksandr Beliaev presupune că ‘autorul’ fie a dorit să facă o glumă, fie este un dezechilibrat mintal, dar în ambele cazuri va suporta consecinţe grave. ‘Există în Codul nostru penal un articol intitulat ‘Atentat la viaţa unui om de stat’, a indicat el, adăugând că dacă serviciile secrete îl vor găsi atunci pedeapsa va fi exemplară.
Ekaterina Vinokurova este unica fiică a şefului diplomaţiei ruse Serghei Lavrov. Ea s-a născut şi a crescut la New York, dar în 2014 au apărut informaţii că Lavrov şi-a adus fiica în Rusia. În prezent, ea este co-preşedinte al sucursalei din Rusia a cunoscutei case de licitaţii Christie’s, iar soţul ei este un important om de afaceri, care din 2011 până în 2014 a condus grupul de investiţii Summa, al lui Ziavudin Magomedov, un miliardar în vârstă de aproximativ 50 de ani.
Ucigaşul Aleksei Şerstobitov, cunoscut în mediile interlope sub porecla ‘Soldatul Lioşa’, a fost condamnat în 2008 la 23 de ani de închisoare pentru 12 crime şi tentative de omor. Cu toate acestea, anchetatorii nu au reuşit să demonstreze implicarea sa într-o serie întreagă de asasinate. Se presupune că în ‘palmaresul’ lui Şerstobitov figurează zeci de lideri ai criminalităţii organizate şi oameni de afaceri ruşi. În timpul anchetelor, acesta a declarat că nu-i pare rău pentru faptele comise, întrucât niciuna dintre victimele sale nu merita să trăiască.
În închisoare, Şerstobitov a început să scrie cărţi, în care face diverse recomandări ucigaşilor plătiţi. El consideră că după capturarea sa, în Moscova crimele au început să fie comise de nişte ‘neisprăviţi şi diletanţi’.
AGERPRES

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …