Friday , June 21 2024

Armata României monitorizează granița NATO, după atacul rușilor la Izmail, la 15 km de Tulcea

 Ministerul Apărării Naționale a condamnat ferm atacul Rusiei asupra portului Izmail, de pe Dunăre și a explicat că „nu au fost identificate amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”. De asemenea, MApN a mai transmis că monitorizează permanent granița NATO.

„Ministerul Apărării Naționale condamnă ferm agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei și continuarea atacurilor nejustificate și ilegale împotriva zonelor locuite de populația civilă și elementelor din infrastructura critică ale Ucrainei. În ceea ce privește situația generată de atacurile executate în cursul nopții trecute, care au vizat elemente de infrastructură portuară din zona Ismail, în apropierea granițelor României, din evaluările structurilor cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale nu au fost identificate amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”, a transmis MApN într-un comunicat.

De asemenea, Ministerul a anunțat că „aplică măsuri de vigilență întărită stabilite conform planurilor naționale și aliate, monitorizând permanent spațiul național terestru, maritim și aerian și cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat”.

Reamintim că Rusia a atacat miercuri dimineață portul Izmail de pe Dunăre, la 15 kilometri de Tulcea. Forţele ruse au atacat regiunea Odesa, inclusiv portul Izmail, aflat foarte aproape de România, cu drone iraniene Shahed-136/131. Dronele au fost lansate din trei direcţii – Kursk, Primorsko-Ahtarsk şi Ceauda, din regiunea Crimeea ocupată de ruşi, au anunţat miercuri Forţele Aeriene ucrainene într-un comunicat.

foto: ziuadeconstanta.ro

 

Vezi si

Măsuri pentru fluidizarea traficului și puncte de prim ajutor deschise în principalele vămi în perioada Rusaliilor

Poliția de frontieră a anunțat vineri că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului în perioada …