Sunday , February 5 2023

Arafat: Este posibil să ajungi să alegi între pacienţi, aşa cum au păţit colegii noştri din Italia şi din alte ţări. Eu sper să nu ajungem acolo

Medicul Raed Arafat susţine că “se poate întâmpla” ca România să ajungă în situaţia în care au fost Italia şi alte ţări, unde medicii au fost nevoiţi să aleagă ce pacienţi beneficiază de terapie intensivă şi care nu, decizii luate pe fondul unei supraaglomerări a unităţilor sanitare. “Eu sper să nu ajungem acolo”, a spus Arafat, care a subliniat importanţa purtării măştii de protecţie de către toată lumea, nu doar de către unii, relateaza News.ro.

“În momentul în care secţiile de terapie intensivă devin total aglomerate, mai ales dacă se agravează unii şi nu ai loc pentru ei imediat, este posibil să ajungi să alegi între pacienţi, aşa cum au păţit colegii noştri din Italia şi din alte ţări. Din păcate, acolo unde impactul a fost major, medicii au ajuns să facă acest triaj. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat, se poate întâmpla, eu sper să nu ajungem acolo”, a afirmat Raed Arafat, marţi seară, într-o emisiune la B1 Tv.
Acesta a amintit că în urmă cu două luni a mai făcut referire la acest aspect, iar afirmaţia sa a avut “un impact destul de dur”.
El a spus că se poate aştepta, în perioada următoare, la o intensificare a activităţilor celor care promovează nerespectarea regulilor de protecţie împotriva răspândirii COVID-19 întrucât, în opinia sa, “fake news-urile continuă”.  (News.ro)

secretarasite

Vezi si

Circulația este oprită sau restricționată pe mai multe drumuri naționale din cauza vremii

Duminică dimineață erau semnalate precipitații sub formă de ninsoare pe raza județelor Alba, Bacău, Buzău, …