Tuesday , March 5 2024

Arafat: Dacă vom considera că testele de salivă nu au o valoare adăugată, este posibil să le oprim

Testele de salivă vor fi folosite de către elevi și preșcolari cel puțin încă două săptămâni, iar specialiștii vor face apoi o analiză pentru a vedea dacă trebuie continuate sau nu, a afirmat luni secretarul de stat Raed Arafat.

„La acest moment au fost distribuite pentru cel puțin încă două săptămâni. O să fie probabil analizat impactul lor, dacă sunt de continuat sau nu. Dar asta normal că se discută și cu Ministerul Educației, cu Ministerul Sănătății, cu experții în epidemiologie și se va decide dacă au, într-adevăr, să zicem o valoare adăugată, sau nu. Dacă vom considera că sunt fără valoare adăugată, este posibil să decidem să le oprim”, a afirmat Arafat, întrebat dacă testele de salivă în școli ar trebui să mai fie folosite, având în vedere că ar exista specialiști care spun că nu sunt eficiente în depistarea tulpinii Omicron, relatează HotNews.

Pe de altă parte, ministrul Educației a afirmat duminică, la Digi24, că testele de salivă au început în sfârșit să funcționeze.

„Mare parte din acești copii (cei peste 26.000 infectați potrivit datelor de vineri – n.r.) să știți că au fost depistați la testele pe bază de salivă care, în sfârșit, au început să funcționeze în școli”, a declarat Cîmpeanu.

Vezi si

Senat: Amplasarea radarelor trebuie semnalată șoferilor. Tinerii sub 21 de ani și începătorii nu vor mai putea conduce mașini puternice 

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia …