Thursday , September 29 2022

Aproximativ 80% dintre românii se cred frumoşi

Un procent semnificativ dintre români – 80% – se declar\ mai mult decât mulţumiţi de aspectul lor fizic, potrivit unui studiu realizat de ISA Center, o companie de cercetare de piaţ\ din România, şi remis MEDIAFAX.
Studiul ISA Center a fost realizat în prim\vara anului 2011, pe un eşantion de 523 de respondenţi – dintre care 274 de femei – reprezentativ pentru populaţia urban\ – oraşe cu peste 50.000 de locuitori -, cu vârsta între 20 şi 65 de ani. Eroarea maxim\ este de plus-minus 4%. Maniera de realizare a studiului a fost interviul faţ\ în faţ\, la domiciliul respondentului.
Cei mai mulţi care au spus c\ sunt atractivi din punct de vedere fizic sunt femeile, tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani şi persoanele nec\s\torite.
Pentru jum\tate dintre români, ochii sunt punctul forte, urmaţi de proporţiile corpului şi de aspectul îngrijit al p\rului. În ceea ce-i priveşte pe b\rbaţi, aceştia consider\ c\ foarte important pentru a fi atractivi este alura sportiv\.
Dac\ studii recente de piaţ\ au ar\tat c\ sumele alocate de români achiziţion\rii de produse pentru igien\ sunt printre cele mai mici din Europa – doar 4% din bugetul anual al unui român este destinat cheltuielilor pentru igien\ şi s\n\tate, potrivit datelor INS din iunie 2012 – datele recentului studiu le contrazic. Astfel, pasta de dinţi este folosit\ de 96% dintre români, s\punul de 95% dintre ei, în timp ce deodorantul este utilizat de 83% dintre români. Nici parfumul sau apa de parfum nu lipsesc din ritualul de îngrijire zilnic\ al românilor, peste trei sferturi dintre ei susţinând c\ îl folosesc cu regularitate. Iar, dac\ b\rbaţii spun c\ foarte important\ pentru ei este pasta de ras, peste jum\tate dintre femei – 60% – nu se lipsesc de crema de faţ\ şi 54% folosesc în fiecare zi crem\ de mâini. Demachiantul, îns\, face parte din rutina zilnic\ doar la 47% dintre românce.
Nu la fel de optimiste sunt, îns\, datele privitoare la grija pe care românii o acord\ ingredientelor din care sunt realizate produsele de înfrumuseţare. Numai 12% dintre femei sunt atente la ce conţin cosmeticele pe care le folosesc, ele încercând s\ le evite mai cu seam\ pe acelea care au în compoziţie parabeni şi s\ruri de aluminiu.
La capitolul dentiţie, românii nu stau prea bine. Numai 40% dintre ei au toţi dinţii naturali, în timp ce implantul dentar este considerat o opţiune pentru doar 9% dintre conaţionali.
De serviciile oferite de saloanele de înfrumuseţare se bucur\ mai puţin de un sfert dintre românce, majoritatea preferând s\ se ocupe de acas\ de tot ce înseamn\ îngrijire personal\. Astfel, datele studiului ISA Center indic\ faptul româncele merg la salonul de înfrumuseţare mai ales pentru a beneficia de serviciile de pensat – 29% şi epilare – 27%. Vopsitul p\rului este o alt\ cerinţ\ destul de frecvent\ – 26% -, urmat\ de serviciile de manichiur\ şi pedichiur\.

Vezi si

O mamă s-a spânzurat după ce copilul ei de 4 ani a murit înecat în piscină

Mama unui copil de 4 ani din Găeşti care a murit, miercuri seara, înecat în …