Wednesday , February 8 2023

Aproape 30% dintre români oferă altor persoane cadourile pe care le primesc de Crăciun 

Aproape 30% dintre români oferă altor persoane cadourile pe care le primesc de Crăciun în timp ce 67% se bucură atunci când primesc șosete, potrivit unui studiu realizat de platformă online de modă.


“Poate că în copilărie lista de dorințe era o necesitate de Sărbători, însă lucrurile se schimbă odată cu trecerea timpului. 52% dintre români nu obișnuiesc să se gândească la darurile pe care și le doresc. De ce? Elementul surpriză este motivul principal în cazul a 57% dintre respondenți. Desigur, utilizarea eficientă a timpului este un alt factor important, dar și faptul că este mai plăcut să-i lași pe ceilalți să se străduiască, fără a le da sfaturi. Fără o listă de dorințe, se întâmplă ca unele cadouri să nu fie pe gustul celor care le primesc. Din fericire, românii au găsit soluții și pentru aceste cazuri. 36% păstrează cadourile pe care le-au primit de la cunoștințe drept amintire, 29% le oferă altor persoane, în timp ce alte câteva procente (7%) le returnează la magazinul de la care au fost achiziționate sau le donează celor ce au nevoie”, se arată în studiul citat.
Şosetele reprezintă un cadou bine-venit de Crăciun, în condițiile în care 67% dintre români declară că se bucură când le primesc. 20% dintre participanții la studiu au parte anual de o pereche primită în dar, în timp ce alte persoane au afirmat că primesc chiar mai mult de 6 perechi.
Potrivit cercetării, 94% dintre români oferă daruri partenerilor, părinților, fraților sau copiilor, iar mai apoi prietenilor, membrilor din familia extinsă, colegilor sau propriei persoane.
Dacă, în trecut, reuniunile cu prilejul Crăciunului sau al Anului Nou obișnuiau să fie pline de fast și ținute spectaculoase, pandemia și-a lăsat amprenta și asupra acestui subiect, deoarece 57% dintre respondenți preferă acum haine comode (pulovere sau pijamale) și doar 27% mai aleg haine elegante.
Îmbrăcămintea cu tematică este de asemenea preferată, 46% afirmând că au cel puțin un articol special de Crăciun. Printre cele mai populare se numără puloverele, șosetele și tricourile.
Studiul face parte din Glami Fashion (Re)search, proiect ce analizează periodic tendințele în comerțul online. Datele au fost colectate printr-un chestionar, în perioada 4-18 septembrie 2022, pe care l-au completat peste 4.900 de vizitatori Glami.ro. (Agerpres)

Vezi si

Prognoza pe 4 săptămâni: Vremea se încălzește de săptămâna viitoare

Vremea se încălzește de săptămâna viitoare, când temperaturile vor ajunge la valori mai mari decât …