Tuesday , September 26 2023

Aproape 24.000 de ucraineni au intrat în țară în ultimele 24 de ore, iar 17.783 au părăsit România

De la începutul conflictului din Ucraina şi până în prezent, 1.070 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, a informat, miercuri seara, Ministerul Afacerilor Interne. Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

“Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanţii de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum şi de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere psihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă şi activităţi de adaptare culturală. Complementar, pot beneficia de suportul organizaţiilor internaţionale şi neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul migraţiei”, precizează MAI.

La acest moment, conform sursei citate, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 87,1%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, MAI precizează că, în ultimele 24 de ore, 71.364 de persoane, dintre care 23.862 de cetăţeni ucraineni, au intrat în ţară, iar 78.584 de persoane, dintre care 17.783 de cetăţeni ucraineni au părăsit teritoriul României.

Totodată, 18.741 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare şi 22.527 pe sensul de ieşire. (Agerpres)

Vezi si

Patronatele din turism cer ca românii care petrec vacanța în străinătate să plătească o taxă în plus

Românii care își fac concediile în străinătate ar putea plăti o taxă în plus când …