Wednesday , March 29 2023

Anunț CNCAV: Românii imunizați cu AstraZeneca pot face a doua doză cu alt vaccin după trei luni

Persoanele imunizate cu prima doză Astra Zeneca pot face a doua doză cu alt vaccin fără recomandare medicală specială. Singura condiție este ca perioada de la prima imunizare să fie mai mare de trei luni, au stabilit reprezentanții CNCAV. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o nouă instrucțiune care vine în completarea celei emise la data de 13 august 2021 privind vaccinarea în situații speciale, scrie Mediafax.

Conform prevederilor, se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN Mesager, pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/ AstraZeneca și care au decis amânarea rapelului mai mult de 3 luni. În acest caz, nu este nevoie de recomandare medicală specială, anunță CNCAV.

Totodată, pentru persoanele vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca, care se află în primele 3 luni de la administrarea acesteia, decizia de schimbare a tipului de vaccin, la doza 2, se va stabili în urma unei recomandări medicale, au adăugat reprezentanții CNCAV.

Atunci când o persoană se infectează cu SARS-CoV-2, după administrarea primei doze, schema de vaccinare va fi continuată, după vindecare, cu același tip de vaccin, au precizat cei de la CNCAV. Reprezentanții CNCAV le reamintesc românilor că vaccinurile reprezintă singura soluție pentru a preveni apariția unor noi variante ale virusului SARS-CoV-2 și pentru a reduce riscul de boală gravă, de spitalizare și de deces.

Vezi si

Lege promulgată: Românii care adoptă copii pot sta doi ani în concediu de acomodare și primesc indemnizație

Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea prin care perioada concediului de acomodare în procesul de …