Wednesday , February 21 2024

Antonie Solomon a fost eliberat din penitenciar

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost pus în libertate, miercuri după-amiază, el declarând, la ieşirea din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, că are încredere în justiţia română şi că abia aşteaptă să ajungă la Craiova, la familia sa.
Antonie Solomon a părăsit Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi în jurul orei 17.45, fiind aşteptat de fiul său, alături de care a plecat spre Craiova.
La ieşirea din penitenciar, Solomon le-a urat “La Mulţi Ani!” celor care îşi serbează onomastica.
El a spus că abia aşteaptă să ajungă la Craiova, la familia sa şi i-a mulţumit acesteia, dar şi prietenilor care l-au susţinut în perioada în care s-a aflat în arest.
Întrebat dacă crede că procesul său este unul politic, Solomon a spus că nu crede acest lucru şi că are încredere în justiţia din România.
Întrebat, de asemenea, dacă în această seară va merge la Primăria Craiova, unde a fost anunţată organizarea unei manifestaţii, Solomon a spus că va merge acolo imediat ce va ajunge la Craiova, pentru că nu îi poate dezamăgi pe oameni.
Curtea de Apel Galaţi a decis, miercuri, punerea în libertate a primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, decizia fiind definitivă.
“S-a admis recursul declarat de inculpatul Somonon Antonie împotriva încheierii de şedinţă a Tribunalului din 1 septembrie şi s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părasi municipiul Craiova decât cu acordul organului judiciar”, declara Irina Popa, reprezentantul departamentului de comunicare al Curţii de Apel Galaţi.
Solomon are interdicţie din partea instanţei de “a-şi exercita profesia şi de a desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta”, dar şi de a lua legătura cu martorii sau inculpaţii în dosar.
Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a declarat, miercuri, imediat după anunţul privind eliberarea lui Antonie Solomon, că ordinul privind încetarea suspendării din funcţia de primar este pregătit, juriştii instituţiei aşteptând doar un act oficial din partea instanţei pentru a-l repune în funcţie.
Mai mulţi craioveni sunt aşteptaţi să ajungă, miercuri seară, în faţa Primăriei din Craiova, unde va avea loc o manifestaţie în favoarea lui Antonie Solomon, primarul suspendat al municipiului, care va fi aşteptat cu pâine şi sare, a declarat consilierul municipal PDL Gheorghe Albăstroiu.
“Noi îl aşteptăm în jurul orei 00.00 să ajungă la Craiova. Am vorbit deja şi în faţa Primăriei va avea loc o manifestaţie pro Antonie Solomon. Nu ştiu câtă lume va ajunge acolo, pentru că nu ştiu care este timpul pe care îl avem la dispoziţie pentru a anunţa această manfiestaţie. Însă el va fi primit cu pâine şi sare şi i se va înmâna cheia oraşului, simbol al libertăţii”, a adeclarat consilierul municipal PDL Gheroghe Albăstroiu.
Antonie Solomon formulase o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, solicitând magistraţilor gălăţeni să fie cercetat în libertate. Cererea acestuia a fost judecată în 1 septembrie, fiind respinsă. Decizia a fost atacată cu recurs de Solomon.
Solomon este inculpat în dosarul 6618/121/2010 având ca obiect comiterea infracţiunilor de corupţie, înregistrat la Tribunalul Galaţi, alături de Gheorghe Cornel Penescu, Dragoş George Stancu şi Gheorghiţă Pieca.
Procesul a început iniţial la Tribunalul Argeş, dar a fost strămutat la Tribunalul Galaţi în 7 iulie 2010 printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, în 3 martie, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.
În 10 martie, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens.
Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Vezi si

Sondaj Avangarde: 53% dintre români vor alegeri europarlamentare și locale comasate

 PSD și PNL au decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale pe baza unui sondaj …