Friday , September 30 2022

Antonescu vrea desfiinţarea Comisiei Roşia Montană şi înfiinţarea unui for nou

antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că optează mai degrabă pentru desfiinţarea Comisiei speciale Roşia Montană, după emiterea unui raport de respingere a proiectului de lege al Guvernului, şi înfiinţarea unui for nou, care să iniţieze un proiect de lege general, transmite Mediafax.
Antonescu a fost întrebat care este poziţia PNL privind modificările propuse la proiectul de lege iniţiat de Guvern asupra exploatării de la Roşia Montană.
“Mandatul acestei Comisii speciale încredinţat de plenul Parlamentului a fost strict acela de a se pronunţa asupra proiectului de lege iniţiat de Guvern. Poziţia noastră este aceea ca raportul Comisiei pentru acest proiect de lege să fie de respingere”, a declarat Antonescu.
El a precizat că la nivelul USL s-a discutat despre varianta prelungirii mandatului actualei comisii speciale, sau înfiinţarea unei noi comisii speciale, care ar urma să pregătească iniţierea unui proiect de lege general privind regimul exploatării resurselor naturale.
“Aceste lucruri să fie foarte clare, distincte, şi în felul acesta pe o formulă sau alta să vedem cum mergem mai departe (…) La USL s-a discutat posibilitatea sau varianta prelungirii mandatului acestei Comisii cu 30 de zile în care să ne dea un răspuns ferm şi asupra proiectului Guvernului şi un eventual alt proiect general cu privire la regimul exploatărilor”, a mai precizat liderul PNL.
Antonescu a menţionat că PNL ar prefera varianta ca actuala comisie specială să dea raport de respingere proiectului Guvernului şi apoi să se constituie o altă comisie pentru iniţierea “unui proiect nou nouţ”.
Liderul PNL a fost întrebat dacă în cazul unui proiect de lege care stabileşte un cadru general decizia asupra proiectului minier de la Roşia Montană va fi luată în Guvern.
“Din punctul meu de vedere, este nevoie de o reglementare cu rang de lege, generală, privind regimul exploatărilor şi sigur că în baza acestui cadru nou legislativ Guvernul, atunci când are la îndemâna sa, conform Constituţiei şi legii, de luat nişte hotărâri, le ia. Nu în cazul Roşia Montană sau în altul specific, în orice caz”, a mai afirmat Antonescu.

Vezi si

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

În urma scandalului de plagiat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seară că demisionează …