Antonescu, ultimatum pentru Ponta. „Pana luni sa decida: guvern cu PNL sau alianta cu Voiculescu”

reportersite
13 februarie 2014, 20:38

ponta-antonescuPresedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca nu este nicio criza in USL, dar ca premierul Victor Ponta va trebui sa aleaga intre guvernarea cu PNL si alianta cu Dan Voiculescu.

„Domnul Ponta trebuie sa dea raspuns pana luni daca doreste sa mai faca guvern cu PNL, cu Iohannis vicepremeir, sau doreste sa faca o alianta cu altcineva, cu domnul Oprea, cu domnul Voiculescu, cu Daniel Constantin, cu cine vrea.

Nu suntem in situatia sa aceptam conditii de la domnul Ponta”, a declarat presedintele liberal, joi seara, intr-o intereventie telefonica la B1 Tv.

Antonescu a mentionat si ca „nu PNL trebuie sa deconteze” prietenia dintre Victor Ponta si Dan Voiculescu.

„Domnul Ponta pana luni trebuie sa ia o decizie: sa faca guvern cu noi care nu am cerut nimic in plus, bine, sau vrea sa aiba singur un guvern cu Voiculescu si sa puna dansul conditii si sa dea lectii, sa faca tumbe, ce doreste.

Eu doresc sa mergem inainte. Si daca s-ar rupe USL, acesta ar fi un motiv de tristete pentru mine si nu de sarbatoare”, a mai declarat presedintele Senatului.

Anterior, Crin Antonescu declarase ca, „daca cineva crede ca PNL va accepta transformarea USL intr-un fel de mosie a lui Victor Ponta sau intr-un fel de USD mai mare, se insala”.

Liderul liberal a tinut sa faca precizarea referindu-se nu doar la presedintele PSD, ci si la liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu, si presedintele PC, Daniel Constantin.

„Un singur lucru trebuie sa fie clar si pentru Victor Ponta, si pentru Ilie Sarbu, si pentru Daniel Constantin, si pentru toata lumea: PNL a facut in anumite conditii si a cerut votul romanilor pentru USL. Daca cineva crede ca PNL, cumintel asa, va accepta transformarea USL intr-un fel de mosie a lui Victor Ponta sau intr-un fel de USD mai mare, se insala”, a declarat presedintele PNL, la Antena 3.