Saturday , December 10 2022

Antonescu: Rezultatul obţinut de PNL îl consacră definitiv ca un partid mare. Avem 150 de mandate

Partidul Naţional Liberal a obţinut la alegeri 150 de mandate de parlamentar – 101 pentru Camera Deputaţilor şi 49 pentru Senat, a afirmat marţi preşedintele PNL, Crin Antonescu.
“Este cel mai mare rezultat din istoria PNL după 1990, după 1937. Este un rezultat care consacră definitiv PNL ca un partid mare, este atingerea obiectivului pe care l-am fixat la Congresul extraordinar din 2010. (…) Rezultatul este rodul unei munci deosebite pe care au dus-o liderii, candidaţii, echipele de campanie”, a subliniat Antonescu.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că formaţiunea sa va avea în viitorul Legislativ 220 de parlamentari, respectiv 62 de senatori, faţă de doar 48 obţinuţi în 2008, şi 158 de deputaţi, faţă de doar 110 obţinuţi în 2008. Ponta a spus că grupul parlamentar reunit al PSD, compus din cei 220 de parlamentari, va fi cel mai mare grup din viitorul Parlament.
“În decembrie 2009 eram un partid înfrânt, cu grave probleme interne, căreia foarte mulţi îi prevesteau o lungă perioadă de disoluţie şi de opoziţie. Acest succes ar fi fost imposibil dacă nu am fi construit USL. Nici noi, nici PNL, nici PC nu am fi avut acest rezultat separat. USL a adus fiecăreia dintre fomaţiunile componente un plus”, a spus Ponta.
El a precizat că PSD va avea în Parlament şi Guvern o reprezentare semnificativă, ceea ce presupune o responsabilitate la fel de mare, având în vedere şi faptul că funcţia de premier revine tot PSD.

Vezi si

Premierul Ciucă: Nivelul relațiilor cu Austria va scădea la nivel de însărcinat cu afaceri, după rechemarea ambasadorului de la Viena

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că relațiile bilaterale dintre România și Austria au fost …