Monday , May 27 2024

Antonescu recunoaşte ca tot la Klaus Iohannis viseaza

Klauss Johannis e agreat in continuare de liberali ca premier
Crin Antonescu şi-ar dori ca premierul viitorului Guvern al Opoziţiei s\ fie nimeni altul decât Klaus Iohannis, primarul de la Sibiu. Deocamdat\ îns\, liderul PNL trebuie s\-şi conving\ proprii colegi, unii dintre aceştia considerând c\ proiectul Iohannis nu mai poate fi readus la viaţ\, susţin surse din interior. De asemenea, Antonescu va trebui s\ treac\ şi peste hopul numit Ponta pentru a-şi vedea visul cu ochii. Luni, PSD şi PNL se întâlnesc pentru o nou\ rund\ de negocieri pe tema Guvernului de criz\.
“Varianta Iohannis r\mâne în picioare”, a admis, luni, Antonescu, precizând îns\ c\ partidul nu a luat înc\ o decizie în acest sens.
Conform surselor din PNL, mai multe voci din partid resping ideea propunerii lui Klaus Iohannis în fruntea Guvernului, pe motiv c\ e necesar un proiect nou, cu o figur\ nou\. În schimb, principalul susţin\tor al lui Iohannis este chiar Antonescu, cel care s-a întâlnit în urm\ cu câteva zile cu edilul Sibiului, pentru o discuţie de tatonare.
De cealalt\ parte, Ponta nici nu vrea s\ aud\ de Iohannis, în primul rând pentru c\ a fost un nume sprijinit de Geoan\, iar în al doilea rând pentru c\ şeful social-democraţilor şi-ar dori ca funcţia de prim-ministrul s\ revin\ PSD-ului.
Oficial, Antonescu şi Ponta susţin c\ la întâlnirile dintre liderii celor dou\ partide nu se discut\ înc\ despre problema premierului, ci doar despre m\surile imediate pe care un Guvern al Opoziţiei va trebui s\ le ia dup\ instalare. Neoficial îns\, numele şefului Executivul se negociaz\ chiar în aceste zile.

Vezi si

Trei ucraineni au fost prinși de polițiștii de frontieră români după ce au trecut ilegal granița furând de la un polițist de frontieră ucrainean un pistol cu bile

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poienile de sub Munte au depistat trei cetăţeni ucraineni …