Monday , December 4 2023

Antonescu: Propun ca PNL să-şi retragă semnăturile de pe moţiunea de cenzură pe Legea educaţiei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că va propune BPC ca parlamentarii liberali să-şi retragă semnăturile de pe moţiunea de cenzură pe Legea educaţiei, el apreciind că angajarea răspunderii Guvernului, declarată neconstituţională, nu trebuie cauţionată de declanşarea moţiunii.
“Dacă vorbim de Legea educaţiei, vom discuta acum în Biroul Politic Central acest lucru. Propunerea mea este să ne retragem semnăturile pentru că nu putem să cauţionăm prin activarea moţiunii de cenzură, prin dezbaterea şi votarea ei, o procedură care a fosd declarată neconstituţională, negru pe alb”, a spus Antonescu.
El a susţinut că angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei este neconstituţională, lucru arătat de o manieră clară de verdictul Curţii Constituţionale.
“În sensul acesta, dacă noi continuăm un demers care a fost iniţiat înainte de verdictul Curţii, atunci îi dăm o legitimitate care ne-ar putea duce la alte discuţii. În momentul în care noi considerăm că verdictul Curţii înseamnă retragerea asumării de către premier, evident ne retragem moţiunea de cenzură şi, dacă premierul persistă în anagajare, atunci, în baza deciziei anterioare, vom ataca din nou la Curte”, a spus Antonescu.
El a precizat că şansele Legii educaţiei, aflate în procedură legislativă la Senat, depinde de Biroul Permanent al acestui for legislativ, care se va reuni luni.
“Eu sunt dornic să începem dezbaterea pentru că raportul, cu toate amânările cunoscute, este gata şi, după cât am înţeles săptămâna trecută, urma ca de luni să intre în dezbatere. Sper că aşa se va întâmpla”, a mai spus Antonescu.

Vezi si

Contre în fața românilor din SUA între Ciolacu și ambasadorul României: „Domnul prim-ministru a considerat că nu este necesară participarea reprezentanţilor Ambasadei României la întâlnirile politice din următoarele zile”

Marcel Ciolacu, care se află până miercuri în vizită oficială la Washington și New York, …