Tuesday , January 31 2023

Antonescu: Nu particip la Congresul PNL.Ludovic Orban nu trebuie să fie președinte al partidului

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a anunțat că nu va participa la Congresul liberalilor de sâmbătă, deoarece ar putea exista o “parazitare mediatică” a evenimentului și a afirmat că Ludovic Orban nu trebuie să fie președinte al partidului.crin antonescu

“Nu am nici dorința, nici dorul, nici plăcerea — o spun fără niciun fel de dramatism, o spun absolut egal, cu toată prietenia și cu toată sinceritatea — să particip la acest Congres. În plus, nu se pot evita nici măcar atunci când ești foarte clar, când nu există niciun semn că n-ai fi cât se poate de cinstit atunci când afirmi că un drum este închis, că nu te mai interesează, nici atunci nu poți evita comentariile nesfârșite și lanțul ipotezelor. O prezență a mea la Congres ar alimenta astfel de lucruri, ar parazita cel puțin parțial mediatic un Congres care are dreptul lui, cu candidații lui, cu oamenii lui. PNL este atât cât este fără mine astăzi și așa va fi în viitor. Nu are niciun rost pentru PNL, în primul rând, să existe astfel de forme de parazitare mediatică sau de neînțelegeri. (…) Îmi pasă, doresc ca acest partid să aibă șansele și să le valorifice, îmi doresc să-și aleagă un conducător, dar asta nu înseamnă că mi-e dor de el”, a spus Antonescu, la un post de televiziune.
El a afirmat că cele două candidaturi la șefia PNL sunt legitime, dar că el îl susține pe Cristian Bușoi, deoarece face parte din noul eșalon al partidului.
“Dl Orban cred că nu trebuie să fie în acest moment președinte al PNL. Cred că acum, în 2017, trebuie altceva”, a adăugat fostul președinte al PNL.
În opinia lui Antonescu, Cristian Bușoi este “un om cu foarte multă personalitate, cu foarte multă știință de carte, care a pendulat foarte intens între Bruxelles și București, într-un mod foarte eficient, a fost implicat în politica internă a partidului și a făcut față unor situații complicate”.
Congresul PNL are loc sâmbătă. Cristian Bușoi și Ludovic Orban candidează pentru șefia PNL. (Digi 24)

Vezi si

Premierul Ciucă anunță că de la 1 februarie se distribuie tichetele pentru plata energiei. Cine sunt beneficiarii

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, în şedinţa de Guvern, că de mâine începe distribuirea …