Tuesday , March 5 2024

Antonescu: Nu există formulă de guvernare între PNL şi PDL în acest prezent al istoriei

Crin Antonescu
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, în discursul de la începutul DP, că liberalii trebuie să spună clar că nu există formulă de guvernare între PNL şi PDL, în acest mandat parlamentar, în acest prezent al istoriei, menţionând că obligaţia lor e să găsească o alternativă.
“Vă propun să spunem clar că nu există formulă de guvernare între PNL şi PDL, în acest moment, în acest mandat parlamentar, în acest prezent al istoriei despre care vorbim, nu în ceea ce poate crede cineva că va rămâne sau va fi PDL după ce purgatoriul sau purgaţia Opoziţiei va mai scoate ceva culoare din el”, a susţinut Crin Antonescu, în faţa membrilor DP, reuniţi la Mamaia.
Preşedintele PNL a menţionat că, în al doilea rând, liberalii sunt obligaţi să caute o formulă realizabilă pentru a da jos Guvernul Boc şi pentru a-l înlocui, “nu cu un nou joc al domnului Băsescu, ci cu o majoritate şi cu o formulă foarte clară” pe care să i-o impună preşedintelui.
“Aşadar cred că noi suntem la o răscruce în primul rând noi înşine, dăcă înţelegem că acum trebuie să jucăm la alt nivel, atât noi ca partid, care la următoarele alegeri să înţelegem că noi ne batem ca să guvernăm câştigându-le, şi nu alăturându-ne unui câştigător, şi în acest moment până la alegeri trebuie să jucăm de data aceasta pentru ceea ce înseamnă interesul public într-o ţară aflată într-o situaţie de urgenţă. Trebuie să decidem ce vrem. Vrem să facem politică aşa cum s-a făct până acum, adică undeva în spaţiul micilor înţelegeri în care la figurat nu moare nimeni niciodată şi nici măcar nu e nimeni compromis de-adevăratelea niciodată, sau vrem să facem o altfel de politică”, a spus Antonescu.
El a subliniat că probabil în zilele care urmează, “cântecele de sirenă, de la Traian Băsescu la Raluca Turcan, se vor înteţi” şi le-a spus liberalilor că trebuie cu toţii să arate foarte limpede, fără agresivitate, că exclud orice colaboare de guvernare între ei şi “sistemul de putere al lui Traian Băsescu şi PD”.
El a precizat că dacă există oameni în PD care nu sunt compromişi şi care înţeleg ca şi PNL ce a făcut şi ce face PD României, şi că dreapta n-are nimic de-a face cu populismul şi corupţia, cu “creaturile de clientelă ale regimului Băsescu-Boc”, şi că această ţară are nevoie de o dreaptă autentică, “aceşti oameni au deschisă uşa dialogului şi a unei acţiuni politice comune”, adăugând că din punctul său de vedere liberalii nu vor fi “complici” niciodată cu formaţiunea democrat-liberală.

Vezi si

Vot în Parlament: Alegerile prezidențiale pot fi organizate în septembrie. Legea merge la promulgare

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, proiectul de lege iniţiat …