Monday , October 3 2022

Antonescu îi dă replica premierului: "Ponta îşi ia îndrăzneala să mă facă mincinos şi nu îi permit"

antonescu

Crin Antonescu nu a întârziat să facă o declaraţie de presă faţă de afirmaţiile lui Victor Ponta, care a afirmat că liderul PNL a minţit privind acordul pe legea amnistieri. Liderul PNL a contracarat declaraţiile colegului din conducerea USL cu replici tăioase şi dure afirmând că are “puţină încredere spre deloc” în preşedintele PSD.
“Lucrurile care au fost citate în presă, prezentarea mea în faţa colegilor sunt reale. Nu au fost făcute în regim de declaraţie publică, ci una de partid. Ce am spus eu în acea şedinţă e adevarat. Domnul Ponta îşi ia îndrăzneală să mă facă mincinos şi lucrul acest nu i-l permit. Am spus totdeauna adevărul de când sunt în viaţa politică”, a declarat Crin Antonescu.
Liberalul şi-a menţinut poziţia iniţială potrivită căreia nu a existat o discuţie la nivelul USL privind Legea amnistierii şi graţierii. “Nu a existat o asemenea şedinţă şi o asemenea decizie. Dacă s-ar fi luat, nu ne putem explica nici avizul negat al ministrului de Justiţie şi nici declaraţia de la Johannesburg a primului-ministru care a spus că nu este de acord”, a spus Antonescu.
De asemenea, preşedintele Senatului a spus că posibilitatea unei OUG pe amnistiere a evocat-o abia luni când i-a comunicat primului-ministru că nu susţine legea şi, dacă PSD ţine atât de mult la ea, nu are decât să o promoveze prin ordonanţă de urgenţă. “Îmi pare rău că Victor Ponta, într-o situaţie încurcată, recurge la asemenea atitudine. Spre deosebire de alţii, eu nu am fost dovedit vreodată mincinos”, a spus Antonescu ironic.
Liberalul a catalogat atacul de luni al premierului ca unul “lipsit de cuviinţă”, dar a spus că PNL îşi menţine angajamentele luate la înfiinţarea USL. “Am căutat să fiu cât mai puţin acid, am căutat să restabilesc adevărul fără a spune prea multe lucruri despre adevăr şi minciună la Victor Ponta sau la alţii”, a comentat Crin Antonescu.
Acesta a afirmat că liberalii nu au luat în calcul ieşirea de la guvernare, deşi există o preocupare legată de speculaţiile privind constituirea unei alte majorităţi în Parlament, fără PNL. “Nu am vorbit despre ieşirea de la guvernare, ci despre formularea enunţată din ce în ce mai des, aproape ca o ameninţare, că se pot contrui alte majorităţi (…) Anumite decizii unilaterale ale PSD mi-au dat sentimentul că încearcă să forţeze nişte decizii care nu sunt în programul de guvernare”, a afirmat liderul liberalilor.

Vezi si

Ligia Deca este propusă de liberali pentru postul de ministru al Educației. Ea este consiliera lui Iohannis

Biroul Politic Național al PNL a decis, luni, prin vot, ca Ligia Deca să fie …