Friday , September 30 2022

Antonescu, dupa intalnirea cu Basescu: "Am cazut de acord sa avem rapid un nou guvern"

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, după consultările de doar câteva minute cu preşedintele Băsescu, faptul că USL este pregătită să preia guvernarea, mandatul Uniunii prezentat şefului statului fiind ca Victor Ponta să fie desemnat premier. “Am căzut de acord că va trebui să facem toţi eforturi să avem un nou guvern investit cât mai repede”, a spus Antonescu.
Liderul PNL Crin Antonescu a relatat intrevederea cu Traian Băsescu. “A fost o intalnire scurtă în care ne-am comunicat poziţia: grupurile USL consideră că in situaţia politică survenită după căderea guvernului Ungureanu, nu mai avem o majoritate aşa cum a fost ea pana acum aşezată, si in aceste condiţii, cel mai mare grup politic şi capabil să cosntruiasca o majoritate este grupul nostru. Propunerea noastră este ca Victor Ponta să fie învestit cu mandatul de premier desemnat. Preşedintele a luat act de poziţia noastră şi a spus că va comunica decizia sa la sfârşitul întregului tur. Am căzut de acord că va trebui să facem toţi eforturi să avem un nou guvern investit cât mai repede”, a spus Antonescu.
“Preşedintele nu a dat nimic de înţeles nici într-un fel nici în altul, consultările au avut loc de data aceasta într-un cadru perfect regulamentar şi constituţional”, a spus si Ponta.

Vezi si

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

În urma scandalului de plagiat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seară că demisionează …