Thursday , August 11 2022

Antonescu, despre întoarcerea lui Tăriceanu in PNL: A înţeles POZIŢIA JENANTĂ în care se afla

antonescu-tariceanu

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, că nu ştia despre reîntoarcerea lui Călin Popescu-Tăriceanu în partid, dar a spus că se înscrie în tendinţa de reîntoarcere în PNL a celor care l-au părăsit în ultima perioadă. Antonescu a spus că fostul preşedinte al partidului şi-a dat seama că s-a pus într-o situaţie jenantă.
Întrebat dacă ştia de revenirea lui Călin Popescu Tăriceanu la PNL, Crin Antonescu a răspuns: “Nu ştiu, dar nu este exclus pentru că sunt foarte mulţi oameni care se reînscriu în aceste zile în PNL. Există un caz şi la Slatina, un om care după trei luni şi-a dat seama că a luat-o pe căi greşite şi s-a întors. Sunt foarte mulţi oameni care se reînscriu”.
“Este posibil ca domnul Tăriceanu să fi înţeles poziţia jenantă în care se afla, oricum este într-o poziţie jenantă”, a declarat Crin Antonescu, citat de Agerpres.
Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu se întoarce în PNL, la aproape trei luni de la plecarea sa din partid. Aflat la Satu Mare, Tăriceanu a anunţat că acceptă propunerea preşedintelui PNL Satu Mare, Adrian Ştef, de a se înscrie în organizaţia municipală a PNL şi de a redeveni astfel membru al formaţiunii liberale.
“Ideea de a reveni în PNL este ideea la care m-am gândit şi mă frământă de multă vreme. Vă spun sincer că nu stau pe gânduri şi accept”, a spus Tăriceanu, citat de Agerpres.
Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut o conferinţă de presă la Satu Mare unde a anunţat că-l susţine pe Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale pentru un mandat de deputat în Colegiul 2 Satu Mare.
Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL la sfârşitul lunii februarie pentru că nu a fost de acord cu ieşirea PNL de la guvernare şi ruperea USL, iar la începutul lunii martie a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului susţinut de grupurile PSD, PC şi UDMR.
Într-o “scrisoare deschisă către liberali”, de la începutul lunii mai, Călin Popescu Tăriceanu arăta că el crede că “prezenţa PNL în Guvernul USL e mandatul pe care alegătorii l-au dat în 2012” şi că direcţia pe care o va urma PNL trebuie decisă în cadrul unui Congres extraordinar organizat imediat după alegerile din 25 mai.
El menţiona că, “în urma discuţiilor avute în ultimul timp cu mulţi colegi liberali”, crede în necesitatea unei componente liberale în actul de guvernare.
Tăriceanu opina de asemenea, în această scrisoare deschisă că “sunt vremuri complicate” pentru PNL, dar şi pentru conducerea acestuia, că “este clar că s-a pierdut busola” şi că “asistăm la instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale”.
 

Vezi si

Romania ajută Franţa să lupte cu incendiile. Trimitem 77 de pompieri salvatori cu 17 mijloace de intervenție

Premierul Nicolae Ciucă a convocat joi CNSU, iar la finalul şedinţei s-a decis trimiterea de …