Sunday , October 1 2023

Antonescu: Cabinetul din umbra este valabil pentru prima ocazie în care PNL accede la guvernare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că guvernul alternativ al liberalilor este valabil pentru prima ocazie în care partidul accede la guvernare şi că termenul maxim este la alegerile generale din 2012.
Întrebat cât este valabil cabinetul alternativ, Antonescu a menţionat că această echipă va fi “bătută în cuie” până ajunge PNL la guvernare.
“Cabinetul acesta, echipa aceasta, dacă primeşte votul Delegaţiei Permanente, e bătută în cuie. Este exclusă, şi vreau să fie foarte limpede, e exclusă varianta în care, dacă DP votează această formulă, PNL ajunge la putere peste o săptămână sau doi ani şi cineva din aceşti oameni nu mai este ministru, ci apare altcineva. Aceştia sunt anunţaţi, la aceştia se uită oamenii, atunci când oamenii vor vota vor avea în minte foarte clar că vor avea pe cutare la Sănătate, pe cutare la Finanţe şi pe cutare la Justiţie şi este, în sensul acesta, un angajament de maximă seriozitate”, a susţinut Antonescu.
El a spus că în Delegaţia Permanentă de mircurea viitoare, liberalii vor adopta un program şi o echipă guvernamentală ale PNL.
“În integralitatea lor, acest program şi această echipă devin realitate în care momentul în care PNL este, în urma unor alegeri, în situaţia de a forma singur guvernul”, a spus liderul PNL.
Întrebat dacă acest cabinet este valabil şi după alegerile generale din 2012, Antonescu a răspuns: “Da, evident”.
“E valabil pentru prima ocazie în care PNL accede la guvernare. Nici noi, nici dumneavoastră nu ştim când va apărea această ocazie. Termenul maxim e la alegerile din 2012”, a spus Antonescu.
El a adăugat că acest cabinet alternativ va fi cel pe marginea căruia se vor purta negocierile pe protofolii.
“Dacă este vorba de ipoteza guvernului de criză, discuţiile continuă şi e foarte clar că acolo elementele de program se negociază şi, în ceea ce priveşte portofoliile care vor reveni PNL, ele vor fi ocupate de aceşti oameni. Asta nu înseamnă că aceşti oameni sunt de sacrificiu. Când PNL, într-o formulă sau alta, în guvern de coaliţie sau singur, înainte de alegeri sau după alegeri, alegeri anticipate, va ajunge la putere, portofoliile care îi revin vpr fi deţinute de aceşti oameni”, a adăugat Crin Antonescu.
El a spus că mai există o problemă, aceea a structurii guvernului, menţionând că şi aceasta trebuie negociată cu PSD şi PC, PNL propunând o variantă cu 11 ministere.
Întrebat dacă liberalii vor merge la negocierile cu PSD pe formula Crin Antonescu – premier, Antonescu a negat.
“Nu. Dacă e să formăm un program comun, atunci când vom discuta de primul-ministru trebuie să discutăm cine va fi premier. Nu e de imaginat să discutăm de un premier de la PSD, PNL sau PC”, a spus liberalul.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a prezentat, joi, guvernul alternativ propus de PNL, format din 11 ministere, printre cei desemnaţi pentru aceste portofolii numărându-se Teodor Meleşcanu, Andrei Marga, Mariana Câmpeanu, Victor Paul Dobre, Mircea Diaconu, Eduard Helvig.
Crin Antonescu a menţionat că îşi asumă conducerea acestei echipe, un cabinet concentrat, cu 11 portofolii, din care fac parte patru independenţi.
El a precizat că acest cabinet urmează să fie validat miercuri în Delegaţia Permanentă a partidului.
Antonescu a menţionat că, dacă vor primi votul Delegaţiei Permanente, aceştia vor deveni miniştri atunci când PNL va accede la guvernare.

Vezi si

Sistemul radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național 

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul …