Antonescu: Băsescu e un preşedinte ilegitim, nu mi se pare de cuviinţă să-l întâmpin şi să-l ascult

11/03/13 ora:2:33pm

Preşdintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu va fi prezent la mesajul pe care preşedintele Traian Băsescu îl va adresa marţi Parlamentului, considerând că Băsescu e un preşedinte ilegitim, motiv pentru care nu i se pare de cuviinţă să-l întâmpine şi să-l asculte, ca parlamentar.

Întrebat de ce nu va merge să asiste la discursul lui Traian Băsescu, Antonescu a răspuns: “Nu-l consider pe domnul Băsescu preşedinte legitim al acestei ţări. Asta înainte de toate. Şi doi – pentru că ceea ce presupun că va spune şi mâine a spus în ultimele zile în repetate rânduri. Mi se par lucruri profund incorecte nu numai în raport cu Guvernul, dar în raport cu România. Nu consider de cuviinţă să-l întâmpin şi să-l ascult ca parlamentar”.

Antonescu a spus că decizia sa de a nu participa la şedinţa în care preşedintele Băsescu se va adresa Parlamentului este una personală.

“Grupurile PNL vor discuta în şedinţele de azi dacă adoptă o linie de conduită în raport cu acest momert sau dacă fiecare în marja de interes se prezintă sau nu. Eu am vorbit de o decizie individuală”, a spus Antonescu.

El a arătat că nu are a face recomandări parlamentarilor privind prezenţa sau absenţa lor de la mesajul lui Traian Băsescu.

“Există momente politice precum adopatarea unei legi, o moţiune de cenzură, când se iau decizii politice, iar parlamentarii sunt ţinuţi să le respecte ca decizii de partid. Nu suntem în această situaţie, nu am eu a face recomandări colegilor, fiecare are toate argumentele pentru a lua o decizie”, a spus Antonescu.

El a precizat că locul său va fi ţinut, la mesajul preşedintelui, de un vicepreşedinte al Senatului.

Preşedintele Traian Băsescu se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului, marţi, de ora 15.00, au decis, luni, Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Birourile Permanente s-au reunit, luni, în şedinţă, primul punct pe ordinea de zi a şedinţei fiind solicitarea şefului statului de a adresa marţi un mesaj Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat conducerii Parlamentului să se adreseze, marţi, 12 martie, plenului reunit al celor două Camere, pe probleme actuale de politică europeană.

“Domnul preşedinte al României, Traian Băsescu, a transmis joi, 7 martie, o scrisoare adresată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, prin care solicită, în temeiul Art.88 şi Art.65 din Constituţie să se adreseze, în data de 12 martie, plenului reunit cu privire la probleme actuale de politică europeană”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului.