Friday , May 31 2024

ANI ii verifica lui Vadim Tudor conturile din strainatate

PRM - CONFERINTA

Europarlamentarul este bănuit de către inspectorii de integritate că are conturi la bănci în străinătate, pe care nu le-a menţionat în declaraţia de avere. ANI verifi că o informaţie potrivit căreia Corneliu Vadim Tudor ar avea 3,45 de milioane de euro la o bancă în Olanda, scrie evz.ro.
Corneliu Vadim Tudor nu deţine niciun cont bancar, potrivit declaraţiei sale de avere. El nu menţionează nici măcar contul în care Parlamentul European îi transferă lunar leafa de 6.250 de euro net. Recent, a apărut în presă un document potrivit căruia europarlamentarul ar avea 3,45 milioane de euro într-un cont din Olanda al băncii ABN AMRO. Aceste două indicii i-au determinat pe inspectorii ANI să verifice conturile pe care le deţine europarlamentarul în bănci din străinătate. Potrivit surselor EVZ, inspectorii ANI au cerut deja informaţii detaliate reprezentanţilor unor bănci din câteva ţări europene.
Mai are un dosar trimis de ANI la Parchetul ÎCCJ
Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Intergitate (ANI) au trimis, în iunie 2011, un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în care au depus probe privind posibila săvârşire de către Corneliu Vadim Tudor a infracţiunii de fals în declaraţii. Deşi au trecut mai bine de doi ani de atunci, procurorii ÎCCJ nu au reuşit, încă, să ia o decizie în acest dosar.
În aceeaşi perioadă, ANI a trimis o sesizare şi la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu privire la faptul că europarlamentarul ar fi obţinut venituri din drepturi de proprietate intelectulă de la SC Editura România Mare SRL, pe care nu le-ar fi declarat la Fisc, pentru a putea fi impozitate. Nici la această sesizare inspectorii ANI nu au primit o rezoluţie.
Nu şi-a menţionat veniturile
În dosarul trimis Parchetului de pe lângă ÎCCJ, inspectorii de integritate susţin că europarlamentarul nu şi-a trecut în declaraţia de avere veniturile obţinute din dividendele încasate de la SC Editura Speranţa SRL, societate la care era asociat. ANI l-a mai acuzat şi de faptul că, în perioada 2006 – 2010, nu a menţionat veniturile nete din drepturi de proprietate intelectuală obţinute de la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor şi SC Clauet 99 SRL, in valoare totală de 36.298 de lei.
Mai multe pe evz.ro

Vezi si

Ministerul Educației majorează sumele asistenților de la examenele naționale, definitivat și titularizare

Ministerul Educaţiei propune majorarea cuantumului sumelor acordate asistenţilor care au şi atribuţii de scanare şi …