Friday , December 9 2022

ANI: Ecaterina Andronescu, în incompatibilitate

Fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu se află în stare de incompatibilitate, a decis, joi, Agenţia Naţională de Integritate. Andronescu şi-ar fi finanţat, ca rector, din 2009, propriul proiect.
Senator PSD şi rector al Universităţii Politehnice, Ecaterina Andronescu este, începând de joi, în vizorul Parchetului General. Inspectorii de integritate au găsit-o incompatibilă cu cele două funcţii şi au sesizat procurorii. Andronescu este acuzată de conflict de interese, după ce şi-a finanţat propriul proiect.
Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat imediat ce a intrat în vigoare noua lege a Educaţiei. Aşa au fost verificaţi rectorii parlamentari: patru la număr.
În cazul senatorului PSD Ecaterina Andronescu, inspectorii de integritate au găsit nereguli mai vechi. Ecaterina Andronescu era şi ministru al Educaţiei, dar avea şi funcţia de manager de proiect pentru masteranzi, la care nu a renunţat. Mai mult, ar fi semnat finanţarea propriului proiect managerial, în timp ce era şi rector, şi ordonator principal de credite al Universităţii Politehnice.
Inspectorii ANI au stabilit că Andronescu ar fi obţinut, într-un un an şi jumătate, aproape 40.000 de lei, din octombrie 2009 – când şi-a încheiat mandatul de ministru, şi până acum.
Pe noua lege a Educaţiei, ANI a mai declanşat verificări şi în cazul deputatului PSD Florian Popa, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Ştefan Drăgulescu, deputat PDL si rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara, şi Nicolae Robu, senator PNL şi rector la Politehnica Timişoara. (sursa: realitatea.net)

Vezi si

Guvernul a aprobat joi creșterea salariului minim brut la 3.000 lei de la 1 ianuarie. Salariul net va fi de 1.863 lei

Guvernul a aprobat în ședința de joi majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei, …

One comment

  1. Abramburica , cu figura ei nevinovata , dovedeste ca are un comportament comun cu cel al breslasilor domniei sale . Vorbesc de cei din politica . Greu sa fi paznic la stupina si sa ai manusi . Nu-i pentru parlacii nostri .