Tuesday , September 21 2021

UPDATE: Anglia elimină de pe 2 august carantina pentru cetăţenii vaccinaţi din UE şi SUA

UPDATE: Persoanele vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă şi care sosesc din statele UE şi SUA vor fi scutite de obligaţia autoizolării după sosirea în Anglia începând cu 2 august, a anunţat miercuri ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, transmite Agerpres, citând Reuters şi AFP.

Rămâne însă obligatoriu testul care trebuie efectuat înaintea călătoriei şi de asemenea testul PCR efectuat a doua zi după sosirea în Anglia.

Scutirea de obligaţia autoizolării pentru o perioadă de 10 zile după sosire se va aplica numai persoanelor vaccinate anti-COVID-19 cu un ser acceptat în UE sau SUA.

Această nouă regulă privind eliminarea carantinei a fost anunţată deocamdată doar pentru Anglia, dar se aşteaptă ca şi celelalte ţări componente ale Regatului Unit să adopte aceeaşi măsură.

Ştire iniţială: Marea Britanie intenţionează să ridice carantina pentru străinii vaccinaţi împotriva COVID care vin din UE şi SUA.

Guvernul britanic va discuta miercuri eliminarea carantinei pentru străinii vaccinaţi împotriva COVID care sosesc în Marea Britanie din Uniunea Europeană şi SUA, potrivit BBC.

O revizuire a regulilor internaţionale de intrare este aşteptată până la 31 iulie, iar companiile aeriene fac presiuni pe Downing Street pentru a uşura restricţiile.

În acest moment, carantina a fost ridicată numai pentru britanicii complet vaccinaţi din Marea Britanie care se întorceau din SUA şi UE.

Scutirea nu se aplică britanicilor vaccinaţi în altă ţară.

Vezi si

Deutsche Welle: Democrația topoarelor. Cine vrea să omoare pădurile și jurnaliștii

Președintele Klaus Iohannis, ocupat prea mult cu jocurile din PNL și cu cele de pe …