Monday , December 5 2022

Angela Merkel: Rusia a anexat Crimeea

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a admis, marţi, că situaţia din Crimeea este de fapt o anexare a regiunii de către Rusia.
Situaţia din Crimeea pare a fi o “anexare” a regiunii ucrainene de către Rusia, consideră cancelarul Germaniei, Angela Merkel, citată de AFP.
“Se poate vorbi deja de o anexare”, a declarat Merkel cu ocazia unei reuniuni a CDU/CSU.
“Rusia a furat Crimeea Ucrainei”, a adăugat cancelarul german.
Un număr de 78 dintre cei 81 de deputaţi ai Parlamentului regional al Crimeei au adoptat marţi o “declaraţie de independenţă”, o etapă prealabilă referendumului prevăzut pentru duminică privind alipirea la Rusia.
Parlamentarii au invocat precedentul independenţei Kosovo, recunoscută de ONU, pentru a-şi justifica demersul.
În comunicatul său, diplomaţia rusă subliniază că în cazul Kosovo, ONU şi mai multe state occidentale au apreciat că “nicio declaraţie unilaterală de independenţă a unei părţi a unui stat nu încalcă normele dreptului internaţional”.
“Ministerul de Externe rus consideră decizia Parlamentului Crimeei ca fiind absolut legală”, a anunţat diplomaţia rusă într-un comunicat. “Federaţia Rusă va respecta rezultatele exprimării libere a voinţei populaţiei Crimeei în cursul referendumului”, adaugă ministerul, precizând că observatorii, în special Organizaţia pentru Securiatea şi Cooperare în Europa (OSCE), au fost invitaţi.
 
 

Vezi si

O rachetă a căzut printre copaci, într-o livadă din R. Moldova, la mică distanță de județul Botoșani

Poliția din Republica Moldova a descoperit o rachetă căzută în vecinătatea orașului Briceni, în nordul …