Monday , December 4 2023

Angajații din Sănătate protestează astăzi în fața Guvernului

Peste 10 mii de angajaţi din sistemul medical şi asistenţă socială ies la protest astăzi în Piaţa Victoriei, conform organizatorilor, Federația Sanitas. Medicii şi asistenţii medicali sunt nemulţumiţi că salariile nu le-au mai fost majorate de patru ani şi cer totodată creşterea sporurilor, dar şi plata gărzilor la nivelul acestui an.

Sindicaliştii SANITAS mai solicită finanţarea voucherelor de vacanţă de la bugetul de stat pentru angajaţii din sănătate şi rediscutarea cu partenerii sociali a obiectivelor asumate prin PNRR care vizează reforma sistemului public de salarizare.

Solicitările angajaților din sistemul medical şi asistenţă socială:

Asigurarea finanțării voucherelor de vacanță de la bugetul de stat, pentru angajații din Sănătate
Eliminarea din Legea-cadru nr 153/2017 a plafonului de 30% care limitează acordarea sporurilor, compensațiilor, primelor, indemnizațiilor și a altor drepturi salariale pentru angajații din Sănătate și Asistență socială;
Rediscutarea cu partenerii sociali a obiectivelor asumate de autorități prin PNRR în ceea ce privește buna guvernanță în sectorul public, cel puțin cele referitoare la principiile care vor sta la baza reformei sistemului public de salarizare.

Programul protestului anunțat de SANITAS:

10.00 – 11.00: adunare publică în Piața George Enescu

11.00: deplasarea coloanei de membri SANITAS până în Piața Victoriei

12.00 – 13.00: protest în Piața Victoriei, în fața Guvernului.

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea 4,8 în judeţul Buzău, la miezul nopţii

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,8 s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la …