Thursday , October 21 2021

Angajații din învățământ vor fi vaccinați cu prioritate începând de mâine, cu vaccinuri AstraZeneca și Pfizer

Procesul de vaccinare pentru angajații din învățământ începe miercuri, 24 februarie, iar până pe 10 martie cadrele didactice ar urma să fie vaccinate cu prima doză, a anunțat astăzi medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea. Programarea se va face după o altă modalitate, nu în platforma informatică – unitățile de învățămând vor face liste cu personalul care dorește să se vaccineze, listele vor fi transmise către inspectorate, iar de acolo către DSP-uri. Autoritățile se așteaptă ca în jur de 60.000 de angajați din învățământ să se vaccineze. În jur de 42.000 de angajați din domeniu s-au vaccinat deja, până în acest moment.

„Din 24 februarie incepe activitatea de vaccinare in 23 de judete, inclusiv Bucuresti, din 25 februarie continua alte 14 judete si din 26 februarie 2 judete si pe 1 martie incep ultimele 3 judete”, a anunțat dr. Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea prioritară a profesorilor începe miercuri, în cabinete dedicate, cu doze de la AstraZeneca și Pfizer, în funcție de vârsta beneficiarilor.

Profesorii cu vârste de până la 55 de ani vor primi vaccin de la AstraZeneca, iar cei peste 55 de ani cu doze de la Pfizer. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de ser.

Locațiile în care vor fi administrate vaccinurile sunt spații puse la dispoziție de Ministerul Educației, iar în județele în care nu au fost identificate spații adecvate au fost puse la dispoziție cabinete care încă nu au fost deschise.

3.969 de români, ceea ce înseamnă 0,44% din totalul celor vaccinați, au fost testați pozitiv cu virusul SARS-CoV2 după ce s-au vaccinat cu prima doză de vaccin, a anunțat Valeriu Gheorghiță. Media perioadei dintre momentul vaccinării și momentul testării pozitive a fost de 7 zile, ceea ce înseamnă fie că acele persoane nu au apucat să dezvolte anticorpi după vaccinare, fie intraseră deja în contact cu virusul înainte de a fi vaccinați.

446 de români vaccinați cu cea de-a doua doză de vaccin au fost testați pozitiv cu virusul SARS-CoV2 după momentul vaccinării. Media perioadei dintre momentul vaccinării și momentul testării pozitive a fost de 4 zile, spune Valeriu Gheorghiță. “Beneficiile vaccinării ating valoarea maximă la cel puțin 7-10-14 zile după momentul vaccinării”, amintește coordonatorul campaniei de vaccinare.

România are, în acest moment, un stoc de vaccinuri de peste 400 de mii de doze.

HotNews

Vezi si

Aproape 100.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, peste 60.000 cu prima doză

Aproape 100.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, din care peste …