Wednesday , November 29 2023

Angajaţii de la Finanţe vor primi stimulentele pe lunile august şi septembrie

Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor, a promis plata stimulentelor pe august si septembrie

Sindicaliştii au ieşit de la negocieri cu Ministrul Finanţelor. Aceştia au reuşit să obţină stimulentele pentru lunile august şi septembrie, care vor fi acordate săptămâna viitoare. Oamenii cer ca ministrul să semneze astăzi ordinul prin care stimulentele vor fi acordate, altfel nu vor pleca acasă.
Stimulentele se vor acorda în funcţie de performanţă.
Febra protestelor a cuprins joi 30 de judeţe. A fost din nou haos în instituţii-cheie, pentru a doua zi la rând. Sute de funcţionari s-au mutat pur şi simplu în sediul Ministerului de Finanţe, în semn de protest faţă de salariile de mizerie. După mai bine de 24 de ore, angajaţii au obţinut o victorie parţială: o promisiune că îşi vor primi stimulentele neplătite de două luni. Sindicaliştii spun că stimulentele vor fi acordate, însă cer să răgaz ca acestea să fie verificate, iar apoi ministrul să semneze pentru acordarea lor.
“Ministrul a fost de acord se vor da stimulentele pe lunile august şi septembrie.  Mâine cele două organizaţii vor verifica stimulentele astfel încât să nu li se dea la unii 100 de milioane şi la alţii 200 de lei. Din solidaritate pentru colegii din ţară aceste liste nu pot fi verificate de noi în două trei ore”,  a declarat Sebastian Oprescu, preşedintele SNFP.
Iniţial sindicaliştii obţiseră stimulentele pentru luna august. Oamenii nu au fost însă de acord.
“Avem trei puncte care au fost discutate. Unu vizavi de stimulente au căzut de acord ca pentru luna august să semneze stimulentele restante dacă mâine sunteţi de acord să stabilim toate criteriile care trebuie stabilite în acest mod. Doi au cerut ca împreună să facem susţinere ca legea să treacă marţi în Parlament, trei să facem o comisie comună ca să hotărâm cum putem să cerem protecţie pentru cei care lucrează în minister şi în situaţii periculoase”, a declarat Vasile Marica, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe.
Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor, spune că, în urma negocierilor, a decis deblocarea plăţii stimulentelor, că o comisie va analiza modul în care directorii au repartizat stimulentele.

Vezi si

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din Baia Mare era dat în urmărire internațională

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins marți, 28 noiembrie, în Germania. Cherecheș …