Sunday , May 26 2024

Andronescu: Rezultatele de la simularea Evaluarii Nationale sunt teribil de nemultumitoare

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a adeclarat, vineri, ca rezultatele de la simularea evaluarii nationale sunt teribil de nemultumitoare.

Doar 52% dintre elevii de clasa a VIII-a care au sustinut simularea evaluarii nationale au reusit sa obtina nota de promovare.

“Nu as putea sa spun ca sunt multumitoare rezultatele. Daca acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII-a, au promovat 52%. Mi se pare ca e nemultumitor, au promovat adica au luat note mai mari de 5.

Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemultumitoare, e un semnal de alarma”, a spus Ecaterina Andronescu pentru Digi24.

Referitor la situatia elevilor de clasa a VII-a, ministrul a precizat ca 60% dintre acestia au reusit sa ia note peste 5, insa se declara nemultumita pentru ca notele obtinute sunt mici, intre 5 si 7.

“Acesta e al doilea motiv de nemultumire: sunt note mici”, a mai spus Andronescu, adaugand ca doar 11 copii au luat nota 10 la simulare.

Ministrul a mai precizat ca note mai mari au fost obtinute la Limba Romana si, totodata, a facut apel la profesorii de matematica “sa completeze lacunele”.

Conform sursei citate, cele mai bune rezultate au fost inregistrate in Capitala, unde rata de promovabilitate a fost de 70%, dar si in judetele care mereu obtin rezultate bune.

Vezi si

Ciolacu: România e o țară sigură și nu va intra în niciun război

„România e o țară sigură și nu va intra în niciun război”, declară premierul Marcel …