Wednesday , December 7 2022

Andrei Plesu, audiat ca martor in Dosarul Mineriadei

plesu

Andrei Plesu a venit joi la Parchetul General pentru a da declaratii in calitate de martor in Dosarul Mineriada. “Eu nu pricep toata situatia de atunci, in orice caz ne-a costat foarte mult cel episod”, a declarat Plesu.
Plesu era in acea perioada ministru al Culturii.
“Sunt foarte bucuros ca se fac eforturi”, a declarat el despre dosarul procurorilor privind mineriada. “Pentru mine este un lucru nou, nu am mai fost la procuratura”, a adaugat omul de cultura.
Plesu a amintit ca “singurul film documentar despre Piata si despre acel episod nefericit a fost finantat de Ministerul Culturii”, facand referire la pelicula realizata de Stere Gulea.
El a spus ca atunci a aflat despre prezenta minerilor cand se ducea la Ministerul Culturii iar masina i-a fost oprita si perchezitionata de mineri, ulterior vazand ca orasul este “impanzit de ei”.
Tot joi dimineata a venit la Parchetul general si Adrian Sarbu, inculpat ina cest dosar.
Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, s-a prezentat miercuri pentru a fi audiat de procurorii militari in dosarul “Mineriada din 13 – 15 iunie 1990”, in care este acuzat de infractiuni contra umanitatii.
De asemenea, Victor Ciorbea fost marti la Parchet pentru a fi audiat de procurori, in calitate de martor, in dosarul Mineriada.
HotNews

Vezi si

Lege adoptată: Terenurile de sport ale școlilor pot fi folosite de cetățeni în afara orelor ce curs

Deputații au votat, miercuri, un proiect de lege prin care se permite accesul cetăţenilor în …