Tuesday , November 30 2021

Andrei Nastase, ales, dar blocat sa ocupe postul de primar. Curtea de Apel Chisinau a mentinut decizia de invalidare a alegerilor

Magistratii de la Curtea de Apel au mentinut, joi seara, decizia Judecatoriei Chisinau, privind invalidarea alegerilor locale, castigate de pro-europeanul Andrei Nastase.
andrei nastase

“Un proces al absurdului, este vorba de o crima impotriva capitalei, democratiei si Republicii Moldova. Este o flegma data de justitia controlata de un proxenent politic si penal societatii noastre. Acesti inidivizi au executat astazi o comanda politica, iar initiatorul acestei comenzi este Plahotniuc aflat intr-un parteneriat cu Dodon. a declarat Andrei Nastase dupa pronuntarea deciziei”, a declarat Andrei Nastase dupa pronuntarea deciziei, citat de Unimedia.
Potrivit Europa Libera, decizia poate fi atacata in decurs de o zi la Curtea Suprema de Justitiei.
Judecatoria Chisinau a anulat, marti seara, scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, castigat de Andrei Nastase.
Partidul Socialist ceruse instantei sa declare nule alegerile locale anticipate, argumentand ca Andrei Nastase, liderul Platformei Demnitate si Adevar (centru-dreapta), a organizat actiuni electorale in ziua celui de-al doilea tur de scrutin.
“Pentru mafie, nu conteaza votul cetatenilor. Este o decizie arbitrara”, a declarat Andrei Nastase, citat de cotidianul Jurnal de Chisinau.
Andrei Nastase a castigat turul doi al alegerilor din Chisinau la o diferenta de 12.644 de voturi fata de Ion Ceban.
Intre timp, protestatarii s-au adunat pentru a doua seara in fata Primarie, scandand “Jos Mafia”, “Votul nostru nu e votul vostru”, “Victorie”, potrivit presei din Chisinau.

Vezi si

107 decese și 1.096 infectări cu coronavirus raportate luni în România

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 1.096 cazuri de persoane pozitive …