Saturday , December 2 2023

Ancheta in cazul mortii lui Ioan Gyuri Pascu: Ministerul Sanatatii a trimis corpul de control la Ambulanta

gyuri1

O echipa formata din oameni de la Corpul de control al Ministerului Sanatatii si de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta a mers, miercuri, la Serviciul de Ambulanta, a informat Ministerul Sanatatii (MS).
Actiunea vine dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora, cu doar doua ore inainte ca Ioan Gyuri Pascu sa moara, la locuinta sa a venit o ambulanta, insa artistul a fost diagnosticat cu atac de panica si i s-a administrat Diazepam.
Sefa servciului de Ambulanta, Alice Grasu, a mentionat ca inca de luni a fost demarata o ancheta pentru a afla daca primul medic care a mers la Gyuri Pascu a facut ceea ce trebuia si daca a respectat protocolul.
Alice Grasu, directorul de la Ambulanta, a declarat, miercuri, ca medicul care i-a pus artistului primul diagnostic in noaptea fatala – atac de panica – va scrie o nota explicativa abia in aceasta seara, cand va reveni la munca, acesta fiind motivul pentru care ancheta nu a fost finalizata.
Ea a precizat ca artistului nu i s-a facut EKG pentru ca simptomatologia nu o cerea, dar ca asteapta sa vada explicatiile medicului pentru a afla de ce analiza nu a fost realizata.
Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) a informat ca s-a autosesizat in cazul mortii lui Ioan Gyuri Pascu.
Cu doar doua ore inainte ca Ioan Gyuri Pascu sa moara, artistul a fost diagnosticat cu atac de panica si i s-a administrat Diazepam. Dupa alte doua ore, a urmat un nou apel la 112. Gyuri Pascu intrase in stop cardiorespirator, iar medicii nu au mai putut sa ii salveze viata.
Ioan Gyuri Pascu a muri luni dimineata, in urma unui infarct.
Informatiile despre ceea ce s-a intamplat in noaptea respectiva au fost oferite pe surse pentru Gazeta Sporturilor, dar apoi au fost confirmate chiar de Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

Vezi si

Marcel Ciolacu merge în Statele Unite, unde va avea întrevederi cu secretarul de stat Antony Blinken, cu secretarul Apărării și cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu va efectua în zilele următoare o vizită în Statele Unite ale Americii, …