Monday , July 22 2024

Anchetă după apariția subiectelor la BAC în spațiul public, la doar 20 de minute de la începerea probei la Română

Autoritățile au deschis o anchetă la centrul de examen din Gorj de la care s-ar fi scurs subiectele la Română primite de elevi la BAC 2024. Acestea au apărut astăzi în spațiul public la aproximativ 20 de minute de la începerea probei scrise la Română.

Imagini cu subiectele au apărut la 09:20 pe  stirileprotv.ro, ISJ Gorj anunțând că a deschis o anchetă la centrul de examen nr. 2783, conform edupedu.ro, care relatează că o persoană a fotografiat subiectele de la profilul Real și a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului, însă în prima fotografie apare watermarkul „Gorj – 2783”.

„Inspectorii sunt deja pe drum aproape de centrul de examinare, urmând să verifice cine și cum a făcut pozele pentru că spre deosebire de data trecută când a fost în PDF, documentul, adică să spunem în original, acum sunt poze făcute cu telefonul și se urmează procedura: după identificarea persoanei, cel mai probabil presupunem că e vorba despre un elev, în momentul acesta se vor lua măsurile de rigoare, urmând până la eliminarea respectivului candidat din ceea ce înseamnă susținerea probelor examenului de bacalaureat”, a declarat Ionuț Catrina, purtător de cuvând ISJ Gorj, pentru edupedu.ro.

Sursa citată precizează că ar fi vorba despre Liceul Tehnic Ion Mincu din Târgu Jiu.

„Oricum și dacă prin absurd acel elev, până să se ajungă la el la sala respectivă sau în locul respectiv reușește să părăsească incinta, cu siguranță va fi identificat în baza camerelor de supraveghere audio-video și va suporta consecințele“, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Aceasta este a treia anchetă deschisă pe motivul „scurgerilor” subiectelor primite de elevi la examenele naționale. Primele două au fost deschise după ce în presă au apărut, la o oră de la începerea probei, subiectele primite la Română și Matematică, la Evaluarea Națională 2024, tot în Gorj și în Maramureș.

Vezi si

Ministerul Agriculturii: Nu există teste rapide care să stabilească corect pesticidele din legume și fructe. Populația e dezinformată

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale atrage atenția că nu există niciun fel de teste rapide …