Monday , November 28 2022

Ancheta DNA in domeniul farmaceutic: Ce firme de medicamente sunt implicate in dosar

farmacie

Ancheta DNA privind coruptia din domeniul farmaceutic ar viza 11 firme importante, printre care mari producatori de medicamente.
Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca pe lista firmelor implicate se afla Roche Romania, structura a concernului multinational ROCHE (producator de medicamente), Actavis SRL (producator/distribuitor de medicamente), dar si Pfizer Romania SRL (companie biofarmaceutica), Teva Pharmaceuticals Romania SRL (companie farmaceutica), Novartis Pharma Services (producator de medicamente), Alvogen Romania SRL (producator de medicamente), Sandoz Pharma Services SRL (companie farmaceutica), Glaxosmithkline Romania SRL (producator de medicamente), Egis International (companie farmaceutica), Romastru Trading (distribuitor de medicamente), Glenmark Pharmaceuticals SRL (producator de medicamente).
Potrivit surselor citate, din cercetarile efectuate a rezultat ca, in ceea ce priveste activitatea derulata de Roche Romania SRL si Actavis SRL, aceasta a fost coordonata, in scopul prescrierii cu predilectie a produselor acestor companii pentru maximizarea vanzarilor/profitului, de catre Dan Zamonea, fost director general la Roche Romania SRL, Teodor Lucuta, fost director economic la aceeasi firma, si Dan Ivan, director general la Actavis SRL.
In acest dosar, marti au fost efectuate perchezitii in Bucuresti si in judetele Ilfov, Sibiu, Mures, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud si Timis, faptele fiind savarsite in perioada 2012 – 2015, conform DNA.

Vezi si

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA. Este acuzat că ar fi intervenit pentru acordarea unor contracte publice firmelor pe care le controla

Fostul senator PSD Niculae Bădălău a fost reţinut duminică seara de DNA, pentru 24 de …