Friday , December 8 2023

ANAF șterge datorii de 106 milioane de lei de la 10 companii din industria de apărare

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis un ordin care prevede ștergerea datoriilor a zece companii din industria de apărare. Valoarea datoriilor se ridică la 106,1 milioane lei.

Potrivit proiectului de ordin emis de ANAF, cele zece companii din apărare care vor avea datoriile șterse sunt:

1. Societatea Uzina Mecanică București

2. Societatea Uzina Mecanică Plopeni

3. Societatea Uzina Automecanică Moreni

4. Societatea Metrom

5. Societatea Tohan

6. Societatea Fabrica de Pulberi Făgăraș

7. Societatea Pirochim Victoria

8. Societatea Uzina Mecanică Sadu

9. Societatea Carfil

10.Societatea Fabrica de Arme Cugir.

În luna aprilie, guvernul a propus ștergerea datoriilor a zece companii din industria de apărare, în valoare de 137,2 milioane de lei. Companiile vizate se încadrează în categoria principalilor furnizori de armament, muniţie şi material de război pentru forţele sistemului naţional de apărare, denumit FSNA.

”Recentele evoluţii în plan geopolitic şi economic, respectiv apariţia unei zone de conflict în imediata vecinătate a României reclamă acţiuni concrete în vederea protejării intereselor naţionale, inclusiv prin acţiuni de asigurare a unor capacităţi de producţie şi/sau servicii pentru apărare, şi a unor capacităţi de producţie şi/sau servicii pentru apărare de interes strategic pentru securitatea naţională în vederea satisfacerii necesarului FSNA de produse militare, sensibile şi strategice, precum şi a serviciilor de mentenanţă necesare”, se mai arată în Nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

ziare.com

Vezi si

Elevii olimpici care aleg să studieze în țară vor primi burse între 1.000 și 6.000 de euro anual pentru activități de cercetare-dezvoltare și inovare

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a deblocat finanțarea pentru Programul ”Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL …