Monday , October 3 2022

ANAF a început executarea silită a senatoarei Şoşoacă

Şeful ANAF a anunţat că a început executarea silită a senatoarei Diana Şoşoacă. Aceasta are poprire pe conturi deoarece nu şi-a achitat obligaţiile fiscale. 

O treime din indemnizația de senator a Dianei Şoşoacă este oprită de ANAF în vederea stingerii datoriilor pe care aceasta le are faţă de stat, anunță Antena 3.

Șoșoacă are de achitat obligații la bugetul de stat și are un comportament specific unui contribuabil rău platnic, spune şeful ANAF, Lucian Heiuș. “În loc să achite, inventează dușman și lansează scenarii fanteziste că cineva are ceva cu ea. Eu am spus, din punct de vedere al ANAF, impozitele și taxele nu au culoare politică, așa că senatorul Șoșoacă trebuie să-și plătească toate aceste datorii.”, spune Heiuş.

De cealaltă parte, Diana Șoșoacă a declarat că datoria calculată de ANAF se ridică la suma de circa 30.000 de euro și că această măsură nu reprezintă altceva decât o încercare a adversarilor săi politici de a o intimida.

“E vorba despre aproximativ 30.000 de euro. Am depus în instanță peste 100 de pagini. În afară de faptul că am câștigat procesele pentru nepurtarea măștii, există și o decizie a Curții Constituționale, care a declarat neconstituționale amenzile pentru mască. Eu nu cred în întâmplări. Știu că vor să mă lase fără casă, fără mașină, să îmi închidă gura. Am informații că este un ordin pollitic.”, declarase anterior senatoarea.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …