Monday , November 28 2022

Amnesty International: Autoritatile din Rusia au blocat majoritatea site-urilor de opozitie, in ziua referendumului din Crimeea

crimeea

Autoritatile din Rusia au blocat, duminica, in ziua referendumului din Crimeea, majoritatea site-urilor de opozitie din tara, atentioneaza organizatia Amnesty International. “Blocarea acestor site-uri reprezinta o incalcare clara a dreptului la libertatea de exprimare. Este un atac fara rusine asupra celor care inca mai indraznesc sa conteste dictatura Kremlinului prin furnizarea de informatii independente, impartiale si a unei platforme de dezbatere libera”, declara John Dalhuisen, directorul pentru Europa si Asia Centrala al Amnesty International.
Biroul Procurorului general al Federatiei Ruse a dispus blocarea catorva site-uri de opozitie acuzate de “activitati ilegale participarea la evenimente de masa, ce au avut ca scop incalcarea ordinii publice.”
Printre site-urile blocate se numara Grani.ru, Kasparov.ru, EJ.ru – blogul activistului de opozitie Aleksei Navalny, dar si Livejournal.com – platforma ce gazduieste cateva bloguri foarte populare.
“In ultimele luni si saptamani, autoritatile din Rusia au demarat o campanie de inabusire a mass-media libere. Este o reminescenta a epocii sovietice”, mai spun reprezentantii Amnesty International.
hotnews.ro

Vezi si

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA. Este acuzat că ar fi intervenit pentru acordarea unor contracte publice firmelor pe care le controla

Fostul senator PSD Niculae Bădălău a fost reţinut duminică seara de DNA, pentru 24 de …