Thursday , May 23 2024

Amnesty International: Autoritatile din Rusia au blocat majoritatea site-urilor de opozitie, in ziua referendumului din Crimeea

crimeea

Autoritatile din Rusia au blocat, duminica, in ziua referendumului din Crimeea, majoritatea site-urilor de opozitie din tara, atentioneaza organizatia Amnesty International. “Blocarea acestor site-uri reprezinta o incalcare clara a dreptului la libertatea de exprimare. Este un atac fara rusine asupra celor care inca mai indraznesc sa conteste dictatura Kremlinului prin furnizarea de informatii independente, impartiale si a unei platforme de dezbatere libera”, declara John Dalhuisen, directorul pentru Europa si Asia Centrala al Amnesty International.
Biroul Procurorului general al Federatiei Ruse a dispus blocarea catorva site-uri de opozitie acuzate de “activitati ilegale participarea la evenimente de masa, ce au avut ca scop incalcarea ordinii publice.”
Printre site-urile blocate se numara Grani.ru, Kasparov.ru, EJ.ru – blogul activistului de opozitie Aleksei Navalny, dar si Livejournal.com – platforma ce gazduieste cateva bloguri foarte populare.
“In ultimele luni si saptamani, autoritatile din Rusia au demarat o campanie de inabusire a mass-media libere. Este o reminescenta a epocii sovietice”, mai spun reprezentantii Amnesty International.
hotnews.ro

Vezi si

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs miercuri în zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs miercuri, în zona seismică Vrancea-Buzău, anunță Institutul Național …