Thursday , August 18 2022

Americanii sustin ca Kim Jong-un ar fi în stare gravă după o intervenție chirurgicală. Seulul nu confirmă informaţiile

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, ar fi în stare gravă după o operație suferită în urmă cu o săptămână, a anunțat un oficial american. O altă sursă, citând un raport al Serviciilor de informații din SUA, a declarat pentru CNN că Statele Unite monitorizează cu atenție starea de sănătate a dictatorului nord coreean.

Daily NK, un ziar online cu sediul în Coreea de Sud, a relatat că dictatorul ar fi suferit o operație pe cord pe 12 aprilie. Fumatului excesiv, obezitatea și oboseala, ar fi fost cauzele intervenției chirurgicale, potrivit site-ului de știri coordonat de dezertori nord-coreeni. Potrivit aceleiași surse, Kim se reface într-o vilă din provincia P’yŏngan de Nord.

Kim Jong-un a lipsit de la evenimentele dedicate comemorării zilei de naștere a bunicului său pe 15 aprilie, ceea ce a alimentat unele speculații privind starea sa de sănătate. Această dată este de departe cea mai importantă în calendarul politic din Nord. El a participat la o reuniune-cheie a partidului în capitala Phenian pe 11 aprilie.

Administrația prezidențială din Coreea de Sud a refuzat să comenteze rapoartele, precizând cu nu poate confirma informațiile despre sănătatea liderului nord-coreean, adăugând că nu au fost detectate „activități neobișnuite” în Coreea de Nord.

Consiliul de Securitate Națională și Directorul Serviciilor Naționale de Informațiidin SUA au refuzat să comenteze aceste informații. Între timp, oficialii americani i-au contactat pe experții în politică nord-coreeană – în special pe cei care au studiat regimul Kim – pentru a discuta despre posibile planuri de urgență.

digi24.ro

Vezi si

Rusia ar putea pregăti o provocare la centrala de la Zaporojie. Ocupanții ruși și-au luat brusc o zi liberă

Rusia ar putea pregăti o provocare pentru vineri la centrala nucleară din Zaporojie, situată în …